zapri

Teden daril ❤ Preveri akcijske cene >>>

Košarica
slovenian

Tinca Malinca
ti vedno z veseljem pomaga in svetuje!

info@malinca.si

051 244 557
3.99 EUR

Malinca Kakav v prahu iz ekološke pridelave 100% 125g

Kakav v prahu je narejen v postopku hladnega stiskanja, brez pregrevanja, obsevanja in kakšnih dodatkov ter nežnega mletja kakavovih zrn. Pridelovalci pozorno pogledajo njegovo pridelavo od polja do končnega izdelka. 

Na voljo: Izdelek je na zalogi

3,99 €

Nagradne točke Z nakupom pridobiš 4 točk zvestobe. 4 točk = 0,20 €.


Kakav v prahu iz ekološke pridelave 100% 125g

  • Kakav v prahu iz ekološke pridelave 125g
  • kakav v prahu
  • Najmi kakav
  • Slike strank
  • Slike strank
  • Slike strank
  • Slike strank
  • Slike strank
  • Slike strank
  • Slike strank

Pravi kakav se pridobiva iz kakavovih zrn. Le-ta so Med Inki, Maji in Azteki v Srednji in Južni Ameriki veljala za »črno zlato«. Bila so tako cenjena, da so jih uporabljali kot denarno valuto poleg zlata. Znane so tudi legende, da je bil kakavovec sveta rastlina med Inki, njegova zrna pa hrana za bogove.

Kakav v prahu je narejen v postopku hladnega stiskanja, brez pregrevanja, obsevanja in kakšnih dodatkov ter nežnega mletja kakavovih zrn. Pridelovalci pozorno pogledajo njegovo pridelavo od polja do končnega izdelka. Skrben postopek poskrbi, da kakav v prahu ostane bogat s hranili in značilnega polnega okusa.

Kakavu v prahu ni dodan noben sladkor in je zato grenkega a polnega okusa. Vsako zrno kakavovca vsebuje številne različnih snovi in zato slovi kot kompleksno živilo. Najosnovnejše hranilo je njegova maščoba, ki predstavlja vsaj polovico (50%) celega kakavovega zrna. Ogljikove hidrate zastopajo vlaknine in škrob, enostavnih sladkorjev pa v kakavu skorajda ni.

Več o kakavu si lahko preberete v članku Ena žlička kakava v prahu na dan, odžene žalost stran.

Uporaba kakava v prahu iz ekološke pridelave

Kakav v prahu je zelo preprost za uporabo, saj ga lahko po žlicah dodajamo najrazličnejšim jedem, kot so smoothiji, pudingi, torte, čokolade, namazi, piškoti, sladoledi. Poskrbi za dobro aromo in temno barvo in je alternativa vsem običajni kakavom, ki so dodatno sladkani. Kakav v prahu je slabše topen v tekočini, zato ga je potrebno vztrajno mešati, v kolikor si želimo iz njega pripraviti napitek. 

Sestavine: 100 % ekološko pridelan kakav v prahu
Hranilna vrednost 100 g: energija 255 kcal, beljakovine 20.9 g, ogljikovi hidrati 53 g (od tega sladkor manj kot 0.5 g), maščobe 11 g (od tega nasičene 6.5 g). vlaknine 33 g, sol 0.10 g.

Neto količina: 125 g
Poreklo: Ekvador

Pakirano v prostorih, kjer so lahko prisotni tudi oreščki, semena in žita.  

EKO – pomeni, da ima izdelek certifikat Evrolist, ki zagotavlja, da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov).

Več o Kakav v prahu iz ekološke pridelave 100% 125g najdeš spodaj

O blagovni znamki Malinca

NASTJINA ZGODBA - Začelo se je v 3. razredu osnovne šole, ko so nas seznanili s prehrambeno piramido. Ja, tisto, ki nas uči, da moramo pojesti največ kruha in škroba ... več

Prikaži vse artikle blagovne znamke Malinca

Komentarji o Kakav v prahu iz ekološke pridelave 100% 125g

Potrebuješ mojo pomoč? Pošlji mi svoje vprašanje
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovor dobiš v najkrajšem možnem času na tvoj email.