Čokoladno bananina tortica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladno bananina tortica

SESTAVINE:

* 3 zrele banane

* 88g rjavega sladkorja ali kakšnega drugega naravnega sladila

* 123g čežane

* 1 žlička vanilijevega ekstrakta

* 1 jajce

* 147g ovsene moke

* 46g grenkega 100% kakava

* 1 žlička pecilnega praška

* 1 žlička sode bikarbone

* ščepec soli (lahko himalajska)

* 2 pesti čokoladnih koščkov (malce jih prihranimo za na vrh torte)



OPIS POSTOPKA: Namastimo okrogli pekač premera 20cm. Banano dobro pretlačimo, dodamo sladkor, čežano, vanilijev ekstrakt in jajce. Dobro premešamo. Dodamo suhe sestavine, ki smo jih prej premešali v drugi posodi – ovseno moko, sol, kakav, pecilni prašek in sodo bikarbono. Na koncu primešamo še koščke čokolade. Zmes damo v pekač in jo potresemo s prihranjenimi koščki čokolade. Pečemo na 180°C 25-35min. Če je kolač pečen lahko preverimo z zobotrebcem.

ČAS PRIPRAVE: 1h

RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih  


,* 3 zrele banane ,* 88g rjavega sladkorja ali kakšnega drugega naravnega sladila ,* 123g čežane ,* 1 žlička vanilijevega ekstrakta ,* 1 jajce ,* 147g ovsene moke ,* 46g grenkega 100% kakava ,* 1 žlička pecilnega praška ,* 1 žlička sode bikarbone ,* ščepec soli (lahko himalajska) ,* 2 pesti čokoladnih koščkov (malce jih prihranimo za na vrh torte) , , Namastimo okrogli pekač premera 20cm. Banano dobro pretlačimo, dodamo sladkor, čežano, vanilijev ekstrakt in jajce. Dobro premešamo. Dodamo suhe sestavine, ki smo jih prej premešali v drugi posodi – ovseno moko, sol, kakav, pecilni prašek in sodo bikarbono. Na koncu primešamo še koščke čokolade. Zmes damo v pekač in jo potresemo s prihranjenimi koščki čokolade. Pečemo na 180°C 25-35min. Če je kolač pečen lahko preverimo z zobotrebcem.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.