Brezplačna eknjiga
close

Dnevi brezplačne dostave. Preveri >>

Prazna košarica

Skupaj: 0,00 €
Prazna sem, daj me napolni! ;)
Do brezplačne dostave ti manjka še: 50,01 €!

Zgodba in ekipa

Malinca je spletna trgovina z zdravo prehrano in naravno kozmetiko, hkrati pa tudi portal z recepti in nasveti za zdravo življenje. Malinca pa je tudi zaščitena blagovna znamka, pod katero se prodaja več kot 250 različnih naravnih prehranskih in kozmetičnih izdelkov. 

Pri izbiri izdelkov dajemo prednost izdelkom slovenskega porekla in izdelkom iz kontrolirane ekološke pridelave. Sodelujemo z različnimi kmetijami, proizvajalci in nutricionisti, s katerimi skupaj izbiramo, testiramo in razvijamo izdelke, ki so najboljši za naše telo. Vedno pa je na prvem mestu kakovost živil in čim manjša predelava le-teh, da ohranimo čim več vitaminov, mineralov in drugih hranilnih snovi. 

Naše poslanstvo je izobraževanje in osveščanje ljudi o zdravem načinu življenja preko zdrave prehrane, zdravih receptov, športa, ekologije in hkrati izpolnjevanje želja naših strank.

Poglej si spodnji predstavitveni video in spoznaj ekipo in izdelke Malince. Ne bo ti žal, če si ogledaš tudi videospot za Malincin komad. 

Kako je nastala Malinca? :) 

Začelo se je v 3. razredu osnovne šole, ko so nas seznanili s prehrambno piramido. Ja, tisto, ki nas uči, da moramo pojesti največ kruha in škroba … Športna vzgoja pa je seveda bila najmanj pomemben predmet. Pri 23 letih in s prvo službo v športnem centru sem ugotovila, da ni vse tako, kot so nas učili. Začela sem spoznavati, kako mi telesna dejavnost izboljšuje počutje in kako pomembno je, da si človek nekajkrat tedensko vzame čas samo zase. Šport je čez noč postal pomemben del mojega vsakdana. Ob vsem tem sem začutila, da moram spremeniti tudi svoj način prehranjevanja. Po hitrem postopku sem izgubila polna lička in par kg, ki so bili odveč. No, sedaj pa sem obsedena in tečna, če tri dni zapored ne dobim svoje doze športa in ''push upov''.

Ljudje smo narejeni za gibanje, skakanje, plesanje, vrtenje ... Vsak dan bi si morali vzeti vsaj pol ure za sprehod, vadbo na prostem ali skupinsko športanje s prijatelji. Potem pa še prehransko piramido zamenjamo s prehranskim krožnikom Michaele Obama, ki nas uči, da moramo zaužiti sorazmerno količino beljakovin, sadja, zelenjave in žitaric, pa smo zmagali in osvojili pravila zdravega načina življenja. Ne rečem, tudi sama se rada pregrešim s kakšnim dobrim domačim sladoledom ali kosom čokoladne torte. :)

Nov, zdrav način življenja ti da ogromno pozitivne energije, lažje premaguješ stres in dnevne naloge, kar naenkrat je vse lepše in bolj veselo. Iz te moje spremembe življenjskega stila, ogromne količine nepravilnih podatkov o prehranjevanju na internetu ter moji strasti do spletnega marketinga je na dan prišla ideja o spletni strani in trgovinici z zdravo prehrano, zdravimi recepti in nasveti za zdrav način življenja. In ja, NE verjamem v vse te shujševalne praške, tablete in napitke … Za zdrav življenjski slog je pomembna uravnotežena prehrana, šport in pika … oz. kar klicaj! Ker pa sem mnenja, da je delo v timu boljše, sem v to noro idejo, da kljub današnji poplavi trgovin s prehrano ustanovimo še Malinco, prepričala še Andrejo. Po temeljitem ''brainstormingu'' je nastala Malinca, ki je postala tvoja zaveznica pri zdravem načinu življenja.

V ogromni Malincini shrambi se nahaja veliko odličnih izdelkov polnih vitaminov, mineralov, antioksidantov in drugih pomembnih sestavin, ki ti bodo pomagali ohranjati oziroma povrniti zdravje in dobro počutje. V shrambi te čaka veliko izdelkov slovenskega porekla in organskih izdelkov z bio & eko certifikati.

Malince lahko vprašaš karkoli in po najboljših močeh ti bomo pomagale poiskati prave izdelke in recepte zate. Želimo si, da v tukajšnji zdravi zakladnici najdeš čim več stvari po tvojem okusu, če pa kaj pogrešaš, nam sporoči. Seveda pa poleg zdrave prehrane ne smeš pozabiti tudi na gibanje, ki je pri zdravem načinu življenja ključnega pomena. Aja, da ne pozabimo – smo velike podpornice sadja, zelenjave in ostale nepredelane, sveže hrane, ki pa je zaradi roka uporabe in pogojev dostave žal ne najdeš v Malincini shrambi.

Moto kateremu sledi ekipa Malinc: WORK SMART -> HAVE FUN -> MAKE A DIFFERENCE.

Ekipa šestih pridnih deklet in enega super fanta :) 

NASTJA je prava vizionarka in spletna navdušenka. Je vedno nasmejana, polna energije in nikoli utrujena, čeprav je cele dneve v gibanju. Včasih se sprašujemo, če ima njen dan kaj več kot 24 ur. :) Rada eksperimentira v kuhinji, še raje pa se prepusti izbrani hrani kakšnega kuharskega mojstra. Njena strast je redna telovadba, s katero pogosto pretirava in posledično veliko jamra, kako jo vse boli. ☺ Svoje baterije polni na potovanjih, od koder vedno pride z novimi in svežimi idejami. Osrečujejo jo trije hišni ljubljenčki – King Charles kavalirčka Boi in Lun ter muca Lisa, ki jo je našla v gozdu in hitro posvojila. Tudi svoje ljubljenčke razvaja z zdravo prehrano in doma pripravljenimi zdravimi pasjimi piškoti. Vsake pol leta ima novo knjižno polico, saj ga ni tedna, ki ga ne bi izkoristila za branje (in kupovanje) knjig. Svoja znanja rada deli med številne podjetnike, ki z veseljem prisluhnejo njenim predavanjem. V Malinci skrbi, da vse poteka gladko in brez težav in ker ji nikoli ne zmanjka motivacije za delo, tudi vedno najde prave besede, da motivira ostale Malince. Če bi le lahko, bi cele dneve iskala nove izdelke za Malinco. :) Intervju z Malinco Nastjo preberi TUKAJ.

 

ANDREJA je resnično multifunkcionalna oseba. Je supermami, izvrstna kuharica, uspešna vrtnarka, oblikovalka, pravnica, ekonomistka. Kamorkoli jo postaviš, povsod se bo znašla!:)  Živi v svoji sanjski hišici, ki si jo je zgradila pred kratkim. Je odlična kuharica, ki pripravlja božanske torte takšnega izgleda, da ne veš ali bi jih le gledal ali jedel. Še vedno nam ne uspe ugotoviti, kako to, da je kljub številnim dobrotam, ki jih pripravlja, njena kuhinja vedno bleščeče pospravljena :) Z Malincami deli vrtnarske nasvete, saj ji uspeva čisto vse, česar se loti. Z veseljem pove, kako jo osrečuje njen sinček, ki je tako kot ona čisto pravi žurer: ) Andreja je tista, ki skrbi za simpatično grafično podobo Malince, ureja pravne zadeve in zaradi nje pridno krožijo € na Malinicnem računu. Intervju z Malinco Andrejo preberi TUKAJ.

 

ANA je Nastjina mlajša sestra. Čeprav sta se Andreja in Nastja na začetku dogovorili, da sorodnikov in prijateljev ne bosta zaposlovali, je bila kršitev tega pravila ena najboljših odločitev za Malinco :) Ana je tako Malinci zvesta že skoraj od ustanovitve. Je resnično pridna mravljica, ki se vsake naloge loti dosledno in z veliko odgovornostjo. Uspešno krmari med željami strank, dostavnimi službami in dobavo. Ona je tista, ki bo skrbno pregledala tvoje naročilo in ti nanj napisala še posebno sporočilce. Uživa v druženju z labradorcem Bobijem. Pripravlja mu pasje piškote, ki jih Bobi z veseljem preizkuša. V prihodnosti si želi odpreti svojo trgovino z zdravimi pasjimi piškoti. :) Čeprav je Ana svojega princa že našla, si še vedno želi konja. Ne nujno belega. :) Ano lahko spoznaš tudi v fizični trgovini v Velenju, kjer bo s tabo z veseljem poklepetala. Intervju z Malinco Ana preberi TUKAJ.

 

ALJA je najbolj go-with-the-flow oseba kar jih Malince poznamo. :) Svoj prosti čas preživi s psom Vilijem, ki je prava legenda, poznana po tem, da ima nenavadno kratke noge. Pozimi jo boste našli med bordanjem, poleti v hribih, velikokrat pa pri športanju in kofetkanju ob Velenjskem jezeru. Uživa v dobri glasbi in izbranih koncertih. V Malinci ima prav posebno funkcijo – je šefica skladišča. Za resnično čisto vsak najmanjši izdelek ve, kje se nahaja, in njej gre zahvala, da so paketki lično in pravočasno spakirani. Je tudi zelo vztrajna, kar se odlično obnese pri nalogah, pri katerih bi večina že obupala. Intervju z Malinco Aljo preberi TUKAJ.

ANJA je tista pozitivčica, ki v Malinci vedno poskrbi za smeh. Pa ne le za smeh, njena specialiteta sta grafični dizajn in vsebinski marketing in v obojem zares uživa. Pravi, da je preveč zgovorna, saj je pač Primorka, a na vsako stvar vedno pogleda s pozitivne plati, ker lahko iz vsake situacije potegnemo nekaj dobrega. Po duši je umetnica, zato se občasno še vedno lovi v organiziranosti, a postaja tudi v tem vedno boljša, vsekakor pa to nadoknadi z natančnostjo. Je tudi žena in ponosna mamica dvema čudovitima punčkama – Zali in Lili. Z družino se rada potepa po Sloveniji in tudi izven njenih meja. Z njo ni šale, saj trenira boks, sprošča pa se tudi z gledanjem serij na Netflixu. Rada se šali na svoj račun, multitasking pa je njeno drugo ime. :)

DOMINIKA je tista Malinca, ki skrbi za nemški trg. Na videz mirna in tiha, se v dobri družbi hitro razživi. Prevaja, s strankami čeblja v nemškem jeziku, piše članke in raziskuje tisoč in eno področje, ki ji ga prinesejo vsakodnevni izzivi. Zato Malince pravijo, da kar ne ve Google, ve Dominika. :) Je organizirana in poskrbi, da je vse urejeno pravočasno. Po duši je umetnica, ki riše in slika, poje, piše, pleše pa (še) ne. Je zelo aktivna na kulturnem področju in se praktično nikoli ne ustavi. Dolgčas, kaj je že to? Življenje je preprosto preveč pestro in zanimivo, da bi izpustila priložnost za nova znanja, knjige, predavanja, ustvarjanje. Tudi strah pred višino (in pred vožnjo avtomobila) je ne bosta ustavila. ;)

LUKA je tisti fant, ki mu je pripadla čast, da je postal prvi Malinček v zgodovini Malince. Je ambiciozen, kreativen, vedno nasmejan, pozitiven in poln odličnih idej. Pogosto ga lahko najdeš zatopljenega v kakšno knjigo s področja marketinga ali psihologije. Njegova strast so potovanja, saj bi najraje obiskal kar ves svet. Čeprav je izredno organiziran in je ta njegova vrlina v Malinci že pogosto prišla še kako prav, pa se na potovanjih vedno vsaj enkrat izgubi. :) Nič hudega, saj tako od vsega odnese še več. S prijatelji se rad sprošča ob poslušanju elektronske glasbe, obožuje pa tudi pohajkovanje po hribih. Vsako leto si zastavlja nove cilje. Tako se bo prav kmalu lotil plezanja in bordanja. Pa še nekaj ga čaka. Hoja po rokah! Ja, čisto brez heca. ;) 

 

Za na konec pa še video, ki smo ga posnele skupaj z ekipo Dana za projekt #virživljenja. 

Potrebuješ mojo pomoč? Pošlji mi svoje vprašanje
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovor dobiš v najkrajšem možnem času na tvoj email.