Vanilijevo-jagodni puding
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Vanilijevo-jagodni puding

SESTAVINE: 
VANILIJEVA KREMA
* 50g indijskih oreščkov
* 30g sirotkinih proteinov okus vanilija
* 10g chia semen
* 1dcl vode
JAGODNA KREMA
* 180g zamrznjenih jagod
* 4 tabletke stevije
* 5g indijskega trpotca
* 30g vode
DEKORACIJA
* stepena sladka smetana
* kakav v prahu,
* kakavovi koščki 

OPIS POSTOPKA: Za vanilijevo kremo v multipraktiku naprej zmeljemo indijske oreščke v moko. Dodamo sirotkine proteine in vodo ter zmiksamo v gladko zmes. Temu dodamo chia semene in nekajkrat premešamo, da se začne gostiti. Damo v kozarce in pustimo v hladilniku vsaj 45min, da se strdi. Medtem pripravimo jagodno kremo: jagode segrejemo,zmesamo z vodo in število, prenesemo v blender ter dodamo indijski trpotec. Zmiksamo v gladko zmes. Prelijemo čez strjeno vanilijevo plast ter pustimo v hladilniku vsaj 45min we strdi. Okrasimo s sladko smetano ter kakavom.

ČAS PRIPRAVE: 2 uri, dela cca 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Maruša C 

 

 

  VANILIJEVA KREMA * 50g indijskih oreščkov * 30g sirotkinih proteinov okus vanilija * 10g chia semen * 1dcl vode JAGODNA KREMA * 180g zamrznjenih jagod * 4 tabletke stevije * 5g indijskega trpotca * 30g vode DEKORACIJA * stepena sladka smetana * kakav v prahu, * kakavovi koščki   Za vanilijevo kremo v multipraktiku naprej zmeljemo indijske oreščke v moko. Dodamo sirotkine proteine in vodo ter zmiksamo v gladko zmes. Temu dodamo chia semene in nekajkrat premešamo, da se začne gostiti. Damo v kozarce in pustimo v hladilniku vsaj 45min, da se strdi. Medtem pripravimo jagodno kremo: jagode segrejemo,zmesamo z vodo in število, prenesemo v blender ter dodamo indijski trpotec. Zmiksamo v gladko zmes. Prelijemo čez strjeno vanilijevo plast ter pustimo v hladilniku vsaj 45min we strdi. Okrasimo s sladko smetano ter kakavom.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.