Tvojih 5 sladkih minut: presna kavna zrnca

Tvojih 5 sladkih minut: presna kavna zrnca

O prednostih presnega sladkanja smo pred kratkim že pisali. Ne samo, da so presne sladice neverjetno slastne, na splošno so tudi ene izmed najbolj zdravih in našemu planetu prijaznih možnosti. Še enkrat preverimo njihove super prednosti:


  • Večinoma so narejene iz nepredelanih sestavin, kot so semena, oreščki in sadje.

  • svoj sladek okus dobijo iz posušenega sadja, surovega agavinega sirupa in drugih nepredelanih sladkorjev. V njih res ne boste našli rafiniranega sladkorja ali umetnih sladil!

  • Presne sladice ne potrebujejo peke, zato so naravnost idealne za pripravo v vročih poletnih dnevih. Hkrati pa nam pomagajo prihraniti pri računu za elektriko.

  • Tokrat smo izbrali nekaj za številne ljubitelje kave. Ste med njimi tudi vi? Ni mogoče zanikati, da veliko ljudi kavo naravnost obožuje. Nekateri jo pijejo skoraj kot vodo ;). In včasih enostavno ni dovolj le skodelica kave, da bi potešili svojo potrebo po njej. Enostavno potrebujete nekaj več! Pred vami je recept za odlična presna kavna zrnca, ki bodo zadovoljila vašo potrebo po kavi in čokoladi. Se vam že cedijo sline? Gremo k receptu!

    Sestavine:

    Sestavine za veganski marcipan:

    * 95 g drobno mletih mandljev

    * 120 g surovega kokosovega sladkorja

    * 1/2 čajne žličke mandljevega ekstrakta (po želji)

    * 2 čajni žlički instant kave

    * cca 25 ml vode

    Sestavine za presno čokolado:

    * 100 g kakavovega masla

    * 145 g presnega kakava v prahu

    * 80 g agavovega sirupa

    * 1 žlička vanilije

    Postopek priprave:

    Izdelava kavne marcipanove paste in oblikovanje zrnc: Raztopite instant kavo v vodi. V multipraktiku dobro zmešajte mlete mandlje in kokosov sladkor (dobiti morate droben prah). Dodajte še kavno vodo ter mešajte naprej, da dobite gladko marcipanovo pasto z okusom po kavi. Iz zmesi oblikujte kavna zrnca ter jih malo sploščite.

    Izdelava presne čokolade: Kakavovo maslo stopite nad vodno paro. Stopljeno kakavovo maslo prelijte v posodo, dodajte kakav, agavin sirup in vanilijo. Dobro premešajte.

    Zrnca (enega za drugim) z vilicami previdno pomočite v še vročo čokolado in položite na peki papir. Ko se začne čokolada strjevati, z nožem po dolgem zarežite vsako zrno, da bo le-to dobilo pravi videz kavnega zrna.

    Počakajte, da se zrnca popolnoma posušijo. Postrezite ;). Mmmm! Zrnca so kot nalašč za sladek začetek dneva ob jutranji kavici ali pa za obnovitev energije ob popoldankem kofetkanju. In kadarkoli vmes, seveda.

    Dober tek!

    RECEPT PRIPRAVILA: Monika M.


    ,

    Komentarji (0)

    Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.