Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Zavrti kolo sreče

Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Vpiši svoj email, zavrti kolo in preizkusi svojo srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo do nedelje (4.5.) do polnoči
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone, ter na paketa 1+1 gratis (Maca v kapsulah in Uri kompleks).

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

VIDEO: Domači Milch Schnitte
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Domači Milch Schnitte

Mlečna rezina ali Milch schnitte v domači izvedbi! Zelo znana otroška sladica, ki jo lahko pripravite hitro in enostavno, rezultat pa je odlična zdrava sladica. Brez slabe vesti jo lahko ponudite tudi svojim otrokom.

Spodaj najdeš tudi video recept, ki sta ga pripravljali Malincina ambasadorka Taja Cekuta in Malinca Nastja. 

SESTAVINE:
Biskvit:
* 4 jajca
* 4 žlice medu 
* 5 žlic 100 % kakava
* 5 žlic pirine bele moke
Mlečna krema:
* 250 g mascarpone
* 100 ml tekoče sladke smetane
* 1 žlička konjak glukomanana za zgostitev kreme (na voljo tudi v hipermarketih Mercator)
* 2 žlici medu
* 1 velika žlica nastrganega kokosa

OPIS POSTOPKA: 
Biskvit: Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake stepemo v trd sneg. K rumenjakom dodamo med in stepamo z električnim mešalnikom tako dolgo, da se nam masa poveča in dobimo kremasto strukturo. Počasi dodajamo kakav in moko ter rahlo premešamo. Žlico po žlico dodajamo sneg in sproti mešamo kar z žlico ali lopatko. Mešamo počasi, vendar tako dolgo, da dobimo homogeno zmes. Na velik pekač (tistega, ki gre čez celo pečico ali lahko pa tudi manjšega 20x40 cm - v videju smo uporabili le-tega) damo peki papir in biskvit na tanko razmažemo po papirju. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 6 minut.

Krema: Medtem ko se biskvit peče pripravimo kremo. Smetano najprej stepemo in jo nato zmešamo z mascarpone sirom. Dodamo še konjak glukomanan, med in kokos ter premešamo z električnim mešalnikom na nizki hitrosti. Biskvit ohladimo, ga prerežemo na pol in odstranimo iz papirja. Na eno polovico namažemo vso kremo in prekrijemo z drugim delom biskvita. Pecivo je dobro takoj, še boljše pa je če ga damo za par ur v hladilnik.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

 

 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti