Domači Milch Schnitte

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Zelo znana otroška sladica Kinder Milch Schnitte v domači izvedbi. Priprava je zelo hitra, enostavna in rezultat je odlična zdrava sladica. Brez slabe vesti jo lahko ponudite tudi svojim otrokom.

SESTAVINE:
Biskvit:

* 4 jajca
* 4 žlice medu
* 5 žlic 100 % kakava
* 5 žlic pirine bele moke
Mlečna krema:
* 250 g mascarpone
* 100 ml sladke smetane
* 1 žlička konjak glukomanana (lahko tudi izpustimo, vendar potem pride bolj tekoča krema)
* 2 žlici medu
* 1 velika žlica nastrganega kokosa

OPIS POSTOPKA:
 
Biskvit: Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake stepemo v trd sneg. K rumenjakom dodamo med in stepamo z električnim mešalnikom tako dolgo, da se nam masa poveča in dobimo kremasto strukturo. Počasi dodajamo kakav in moko ter rahlo premešamo. Žlico po žlico dodajamo sneg in sproti mešamo kar z žlico ali lopatko. Mešamo počasi, vendar tako dolgo, da dobimo homogeno zmes. Na velik pekač od pečice damo peki papir in biskvit na tanko razmažemo po papirju. Pečemo na 180 stopinjah 6 minut.

Krema: Medtem ko se biskvit peče pripravimo kremo. Smetano najprej stepemo in jo na to zmešamo z mascarpone sirom. Dodamo še konjak glukomanan, med in kokos in premešamo z električnim mešalnikom na nizki hitrosti. Biskvit ohladimo, ga prerežemo na pol in odstranimo iz papirja. Na eno polovico namažemo vso kremo in prekrijemo z drugim delom biskvita. Pecivo je dobro takoj, še boljše pa je če ga pustimo za par ur v hladilniku.

ČAS PRIPRAVE:
 20 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek