Čokoladni kolački
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladni kolački

SESTAVINE:
* 250 g ovsene moke
* 50 g kakava v prahu
* 1 žlička jedilne sode bikarbone
* 240 ml + 2 žlici vode
* 120 ml rastlinskega napitka po želji
* 3 žlice stopljenega kokosovega olja
* 50 g kokosovega sladkorja
* 85 g javorjevega ali agavinega sirupa
* ščepec soli
* ½ žličke vanilije v prahu

In pa še stopljeno temno čokolado za na vrh kolačkov.

OPIS POSTOPKA: 
1. Segrejte pečico na 180°C. Pripravite si pekač za 12 mafinov.
2. V veliki skledi zmešajte najprej suhe sestavine: ovseno moko, kakav v prahu, sodo bikarbono in sol.
3. Dajte vodo in rastlinski napitek v kozico in rahlo segrejte.
4. V srednje veliki posodi dobro premešajte vse mokre sestavine: vodo in rastlinsko mleko, stopljeno kokos olje, kokos sladkor, sirup, in vanilijo.
5. Dodajte mokre sestavine v suhe in dobro premešajte.
Dobljeno zmes nadevajte pekač. Pecite približno 18-20 minut oz. preverite z zobotrebcem, če so pečeni.
6. Ko so pečeni, jih pustite ohlajati v pekaču 30 minut, potem jih odstranite iz pekača in pustite, da se dokončno ohladijo. Ter jih prelijte s stopljeno čokolado.

Dober tek!

RECEPT PRIPRAVILA: Alja Poharc

 

* 250 g ovsene moke * 50 g kakava v prahu * 1 žlička jedilne sode bikarbone * 240 ml + 2 žlici vode * 120 ml rastlinskega napitka po želji * 3 žlice stopljenega kokosovega olja * 50 g kokosovega sladkorja * 85 g javorjevega ali agavinega sirupa * ščepec soli * ½ žličke vanilije v prahu In pa še stopljeno temno čokolado za na vrh kolačkov.   1. Segrejte pečico na 180°C. Pripravite si pekač za 12 mafinov. 2. V veliki skledi zmešajte najprej suhe sestavine: ovseno moko, kakav v prahu, sodo bikarbono in sol. 3. Dajte vodo in rastlinski napitek v kozico in rahlo segrejte. 4. V srednje veliki posodi dobro premešajte vse mokre sestavine: vodo in rastlinsko mleko, stopljeno kokos olje, kokos sladkor, sirup, in vanilijo. 5. Dodajte mokre sestavine v suhe in dobro premešajte. Dobljeno zmes nadevajte pekač. Pecite približno 18-20 minut oz. preverite z zobotrebcem, če so pečeni. 6. Ko so pečeni, jih pustite ohlajati v pekaču 30 minut, potem jih odstranite iz pekača in pustite, da se dokončno ohladijo. Ter jih prelijte s stopljeno čokolado. Dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.