Marmorni kolač

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Marmorni kolač je zelo hitro pripravljena sladica, žal pa običajno precej nezdrava zaradi ogromne količine sladkorja in masla. Poskusila sem narediti bolj zdravo različico kolača, ki pa je še vedno sočen in podoben marmornemu kolaču naših babic. Ni mi uspelo v prvo, tudi v drugo ne… Po kar nekaj poskusih pa sem le našla pravo kombinacijo, ki so pohvalili čisto vsi ki so ga poskusili. 

SESTAVINE:
* 180 g masla
* 150 g kokosovega sladkorja
* 3 jajca
* 2 žlički pecilnega praška
* 180 g pirine bele moke
* 75 g mandljeve moke (nerazmaščene)
* lupinica bio limone
* 2 žlici mleka
* 3 žlice kakava
* 100 g čokolade v kapljicah ali nasekljane temne čokolade

OPIS POSTOPKA:
 Maslo ogrejemo na sobno temperaturo in ga skupaj s sladkorjem dobro zmešamo z mešalnikom, da dobimo puhasto kremno teksturo. Postopoma dodamo jajca in dobro premešamo. Zmešamo obe moki in pecilni prašek in po žlicah dodajamo k testu in sproti mešamo. Testo razdelimo na dva enaka dela. Kakav zmešamo s tremi žlicami vroče vode, da dobimo pasto, ki jo vmešamo v eno polovico testa. V ta del dodamo še 2 žlici mleka in čokolado. Na hitro premešamo, da dobimo homogeno zmes. Pekač dobro namastimo (jaz sem uporabila silikonski pekač za kolač, lahko pa tudi uporabimo tistega za rolade ali pa okrogel tortni pekač). V pekač izmenično dajemo svetlo in temno testo, da bo kolač prišel lepo pisan - marmorni. Peka traja 40 do 50 minut na 180 stopinjah, odvisno od oblike in velikosti pekača. Pečen kolač pustimo v pekaču še prb. 10 minut, nato ga poveznemo na kuhinjsko rešetko. Ko se ohladi, ga posujemo s sladilom v prahu, narežemo in postrežemo 

ČAS PRIPRAVE: 15 minut + peka 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Za peko sem uporabila silikonski pekač znamke Lekue, ki ga najdeš na Emo-shop.com.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek