Odlične kocke iz ajde
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Odlične kocke iz ajde

SESTAVINE:

* 100 g ajdove kaše

* 100 g masla (kokosovega)

* 5 žlic medu ali javorjev sirup

* 3 jajca

* 20 g kakava

* 10 g rožiča

* 200 g ajdove moke

* 200 g pirine moke

* 1 pecilni prašek

* limonina lupinica

* kandirane pomaranče

* 150 ml mleka (ovseno mleko, kravje mleko, riževo mleko,...) - po potrebi več (odvisno od moke in tega koliko vode še vsebuje kaša). Testo naj bo približno takšno kot za biskvitna peciva. 



OPIS POSTOPKA: Ajdo preberemo, operemo in skuhamo v vreli vodi. Ko je kuhana (cca. 15 min), jo odcedimo in ohladimo. Rumenjake in med vmešamo, dodamo maslo, mleko limonino lupinico ter kakav, moko in pecilni prašek. V maso damo še kuhano kašo in kandirane pomaranče. Iz beljakov stepemo trd sneg ter ga rahlo vmešamo v testo. Zlijemo v pekač ter pečemo 20 minut na 180 stopinj. Pecivo ohladimo. Po vrhu namažemo z domačo marelično marmelado- lahko jo zamenjavo z medom ali sadjem po izbiri ter preko naribamo temno čokolado ali naredimo čokoladno glazuro. Resnično zelo okusno in po vrhu vsega še zdravo. Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 60 min

RECEPT PRIPRAVILA: Donatella Pečovnik  


,* 100 g ajdove kaše ,* 100 g masla (kokosovega) ,* 5 žlic medu ali javorjev sirup ,* 3 jajca ,* 20 g kakava ,* 10 g rožiča ,* 200 g ajdove moke ,* 200 g pirine moke ,* 1 pecilni prašek ,* limonina lupinica ,* kandirane pomaranče ,* 150 ml mleka (ovseno mleko, kravje mleko, riževo mleko,...) - po potrebi več (odvisno od moke in tega koliko vode še vsebuje kaša). Testo naj bo približno takšno kot za biskvitna peciva.  , , Ajdo preberemo, operemo in skuhamo v vreli vodi. Ko je kuhana (cca. 15 min), jo odcedimo in ohladimo. Rumenjake in med vmešamo, dodamo maslo, mleko limonino lupinico ter kakav, moko in pecilni prašek. V maso damo še kuhano kašo in kandirane pomaranče. Iz beljakov stepemo trd sneg ter ga rahlo vmešamo v testo. Zlijemo v pekač ter pečemo 20 minut na 180 stopinj. Pecivo ohladimo. Po vrhu namažemo z domačo marelično marmelado- lahko jo zamenjavo z medom ali sadjem po izbiri ter preko naribamo temno čokolado ali naredimo čokoladno glazuro. Resnično zelo okusno in po vrhu vsega še zdravo. Dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.