Energije polne kroglice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Energije polne kroglice

Se ti pogosto dogaja, da ti pade sladkor in nato posežeš po nezdravih prigrizkih. Preizkusi ta preprost recept za kroglice, ki bodo na zdrav in dolgotrajnejši način poskrbele za dvig energije.



SESTAVINE:

* 100 g datljev

* 100 g suhih fig ali suhih sliv

* 50 g rozin ali suhih brusnic

* 2 žlički rožiča

* 100 g mletih mandljev

* 3 žličke svežega pomarančnega soka

* po želji lahko dodamo tudi koščke kakavovih zrnc ali ovsene kosmiče

* za okrasitev: nastrgan kokos, kakav v prahu, goji jagode…




OPIS POSTOPKA: Suho sadje zmiksamo v mešalniku, dodamo datlje in sok. Maso za 1 uro postavimo v hladilnik, da bomo lažje oblikovali kroglice. Ko je masa ohlajena iz nje oblikujemo kroglice želene velikosti. Povaljamo jih lahko v kokosu, kakavu, goji jagodah ali ovsenih kosmičih. Kroglice so bogat vir energije, odlična sladica ali malica.



ČAS PRIPRAVE: 30 min

RECEPT PRIPRAVILA: Donatella Pečovnik


,* 100 g datljev ,* 100 g suhih fig ali suhih sliv ,* 50 g rozin ali suhih brusnic ,* 2 žlički rožiča ,* 100 g mletih mandljev ,* 3 žličke svežega pomarančnega soka ,* po želji lahko dodamo tudi koščke kakavovih zrnc ali ovsene kosmiče ,* za okrasitev: nastrgan kokos, kakav v prahu, goji jagode… , , Suho sadje zmiksamo v mešalniku, dodamo datlje in sok. Maso za 1 uro postavimo v hladilnik, da bomo lažje oblikovali kroglice. Ko je masa ohlajena iz nje oblikujemo kroglice želene velikosti. Povaljamo jih lahko v kokosu, kakavu, goji jagodah ali ovsenih kosmičih. Kroglice so bogat vir energije, odlična sladica ali malica.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.