Čokoladna mousse torta (brez glutena)

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Sestavine za biskvit: 
* 6 jajc 
* 6 žlic brezglutenske moke 
* 6 žlic kokosovega sladkorja 
* 1 žlica vaniljinega sladkorja 
* 6 žlic vode 
* 3 žlice olja 
* 1/2 pecilnega praška 
* 4 žlice kakava
Sestavine za čokoladni mousse: 
* 150 g temne čokolade 
* 15 g masla 
* 3 jajca 
* 2 žlici mleka 
* 1 žlica kokosovega sladkorja
Sestavine za glazuro: 
* 150 g temne čokolade 
* 100 ml sladke smetane
Sestavine za dekoracijo: 
* čokoladni koščki 
* stepena sladka smetana 

OPIS POSTOPKA: Stepemo sneg iz beljakov in med stepanjem počasi dodajamo sladkor. V drugi posodi stepamo rumenjake z vodo, oljem in vaniljinim sladkorjem, dokler ne dobimo kompaktne in gladke zmesi. Nato počasi dodajamo moko s pecilnim praškom in kakavom. Na koncu v to mešanico nežno vmešamo beljakov sneg. Pečemo v okroglem pekaču 30-40 min na 180 stopinj.
Za čokoladni mousse najprej nad soparo stopimo čokolado z maslom. Nato dodamo toplo mleko in zmešamo, da dobimo gladko zmes. Med rahlim mešanjem dodajamo rumenjake drugi posodi stepemo sneg iz beljakov, kateremu med mešanjem dodamo sladkor. Ko je sneg stepen ga nežno vmešamo v čokoladno zmes. Ko je torta pečena in ohlajena jo preprežemo čez pol in namažemo s čokoladnim moussejem. Postavimo jo v hladilnik za 2 h. Najboljše je, če torto postavimo v kovinski obroč oziroma vzamemo kar rob od pekača v katerem smo pekli torto, saj bo tako ves mousee ostal v torti in se lepo strdil.
Za glazuro najprej pogrejemo sladko smetano in v nje stopimo čokolado, da dobimo gladko svetlečo zmes. Glazuro prelijemo čez torto in jo postavimo v hladilnih za še 1h. Na koncu lahko torto okrasimo s koščki čokolade in postrežemo s stepeno smetano. 

ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek