Kokosovi razpokančki s kakavom
SESTAVINE:
* 200 g kokosove moke
* 100 g mletih lešnikov in indijskih oreškov
* 100 g kakava s cejlonskim cimetom
* 200g eritritola + 100g za posip
* 4 jajca
* vanilin sladkor
* pol žličke cimeta
* pol žličke pecilnega praška
* ščep soli
OPIS POSTOPKA: Najprej stehtamo in pripravimo sestavine. V večjo posodo ločimo rumenjake, v drugo beljake. Suhe sestavine zmešamo v ločeno posodo. Razžvrkljamo jajca, nato pa vanje postopoma dodajamo suhe sestavine. V tem delu postaja zmes vse gostejša. Ob koncu mešanja, dodamo beljakov sneg, ki ga stepemo skupaj s ščepcem soli.
Maso dobro pregnetemo.
Pripravimo pekač, obložen s peki papirjem in mlet sladkor za posip kroglic, ki jih oblikujemo iz mase.
Najbolje je, če si pri doziranju pomagamo z žlico. Zajamemo del mase in oblikujemo kroglico v dlaneh. Najprej porabimo celo maso, šele nato jih »povaljamo« v mletem sladkorju. Tako se izognemo večji packariji med delom.
Na tej točki vklopimo pečico na ventilacijski program, 180st C. Razpokančke polagamo na peki papir v razmaku cca. 2cm. Pečemo jih v ogreti pečici cca. 5 – 8 minut (časovno odvisno od pečice in velikosti kroglic). Načeloma so pečeni, ko se na njih pojavijo razpoke in imajo nekoliko tršo skorjico.
V primeru, da smo jih nekoliko prepekli, jih čez noč zapremo v neprodušno posodo, kjer se omehčajo.
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva
Komentarji (0)