Borovničeva tortica

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE: 
BISKVIT:
* 3 jajca
* 30 g mandljeve razmaščene moke
* 20 g makadamija razmaščene moke
* 50 g mleti orehi
* 1/2 zavojčka pecilnega praška
* 1/2 čajne žličke sladila sugar sweet 1:10
* 20 g masla
NADEV:
* 250 ml sladke smetane
* 250 g mascarpone
* 1 čajna žlička sladila sugar sweet 1:10
* 1 JŽ kakava
* 200 g borovnice 


OPIS POSTOPKA: Ločimo rumenjake in beljake. Beljake stepemo v sneg, rumenjakom pa dodamo sladilo in jih penasto umešamo. Vse sestavine za biskvit primešamo k rumenjakom, počasi premešamo še beljake in pečemo 20 min na 200°C. Ko je biskvit pečen, počakamo da se ohladi, prerežemo na pol in obe strani namočimo z rumom zmešanim z vodo. Nadev pripravimo, da stepemo smetano, na koncu primešamo še maskarpone, sladilo in kakav. Nato obe strani namažemo z nadevom ter potrosimo z borovnicami. Eno plast prekrijemo z drugo in zunanjost okrasimo po želji. (Jaz sem z borovnicami in lističi mandjev). 

PS.  Iz ene mase sem naredila polovico velike tortice in eno mini tortico, se pa dobro obnese tudi kot mini pite. 

ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Natalija Pogorelc

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek