Arašidova tortica na čokoladni posteljici

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Slastna tortica, ki se kar topi v ustih je preprosta za pripravo in resnično nežnega okusa v kombinaciji banan, arašidovega masla in čokolade.

SESTAVINE:Arašidova tortica na čokoladni posteljici300x225

* 190 g arašidovega masla
* 165 g banan
* 30 g kokosovega olja
* 2 žlički sukrina
Za čokoladno posteljico:
* 20 g kakavovega masla
* 20 g kakava
* 10g kokosovega sladkorja

OPIS POSTOPKA: V mešalniku zmešamo arašidovo maslo, banano, kokosovo olje ter sukrin. Mešamo dokler ne dobimo enotne mase. Maso damo nato v manjši pekač ter postavimo v zamrzovalnik za približno 20 min (ko je torta strjena jo damo ven iz zamrzovalnika).
Posebej naredimo čokolado (kakavovo maslo stopimo ter primešamo ostali 2 sestavini). Tekočo maso čokolade postavimo v zamrzovalnik za 10 -15 min. Ko je čokolada strjena jo previdno odrežemo na primerno velikost ter na njo postavimo košček arašidove torte.

P.S.: Normalen pojav je, da sladica malce potemni zaradi banane. Dober tek :)

ČAS PRIPRAVE: 25 min
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Budin - Zdrava kuhalnica  

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek