Zdrav marmorni kolač

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.5)
Št. ocen: 4

Marmorni kolač v malo bolj zdravi različici, odlično se bo prilegel k popoldanski skodelici čaja, skodelici toplega mleka ali kakava.

SESTAVINE:
 
* 4 jajca
* 150 g masla (na sobni temperaturi)
* 6 JŽ kokosovega sladkorja (ali kakšnega drugega sladila npr. sukrin),
* 3 skodelice pirine polnozrnate moke (6 dl)
* 2 ČŽ pecilnega praška ali vinskega kamna
* 1 dl mleka
* 2 žlici ruma
* 1 ČŽ vanilije v prahu ali ekstrata
* 5 JŽ kakava v prahu

OPIS POSTOPKA: Jajca ločimo in stepemo sneg. Rumenjake, sladkor in maslo v drugi posodi penasto zmešamo. Dodamo mleko, rum, vanilijo in dobro premešamo. Dodamo še moko s pecilnim praškom ter počasi zmešamo. Dodamo še sneg ter na rahlo premešamo. Polovico mase vlijemo v model za peko, v drugo polovico pa vmešamo še kakav. Temno maso prelijemo čez svetlo. Za lepše prelivanje temnega in svetlega biskvita lahko z žličko malo premešamo testa. Pazimo, da še vseeno ostaneta 2 barvi biskvita. Pečemo na 180 stopinj približno 45 minut. 

ČAS PRIPRAVE: 20 minut + peka 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek