Čoko-lešnikovi muffini
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čoko-lešnikovi muffini

Krhki in slastni muffini so odlični za zajtrk, malico ali sladico. Pripravljeni iz samih zdravih sestavin bodo poskrbeli, da se boste posladkali na zdrav način.



SESTAVINE:

* 221g ovsenih kosmičev

* 87g lešnikov

* 50g medu (ali agavinega sirupa za vegansko varjanto)


* 54g rjavega sladkorja

* 36g kakava

* 1 žlička vanilijevega ekstrakta

* 1/2 žličke soli

* 1 in pol žlička sode bikarbone

* 3,60dl vode

* nasekljani koščki čokolade, orehov, lešnikov itd.


Za čokoladni ganaš: 

* 200g čokolade 

* 2dl smetane 



OPIS POSTOPKA: Lešnikom najprej odstranimo lupino - postavimo jih v pečico na 180 °C za 10-15min, malce ohladimo, zavijemo v krpo in dobro pregnetemo, da lupina sama odstopi. Vse sestavine damo v multipraktik (razen nasekljane čokolade in oreščkov) ter dobro premiksamo. Na koncu vmešamo nasekljano čokolado in izbrane oreščke. Maso zlijemo v modelčke za muffine in pečemo 20-25min na 180 °C. Za čokoladni ganaš: Smetano zavremo in jo prelijemo čez nasekljano čokolado. Pustimo, da se ohladi (damo jo v hladilnik za nekaj ur). Zmes potem stepamo dokler ne dobimo gladke kreme s katero okrasimo muffine. Dober tek!



ČAS PRIPRAVE: 1h

RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih



 


,* 221g ovsenih kosmičev ,* 87g lešnikov ,* 50g medu (ali agavinega sirupa za vegansko varjanto) ,* 54g rjavega sladkorja ,* 36g kakava ,* 1 žlička vanilijevega ekstrakta ,* 1/2 žličke soli ,* 1 in pol žlička sode bikarbone ,* 3,60dl vode ,* nasekljani koščki čokolade, orehov, lešnikov itd. , Lešnikom najprej odstranimo lupino - postavimo jih v pečico na 180 °C za 10-15min, malce ohladimo, zavijemo v krpo in dobro pregnetemo, da lupina sama odstopi. Vse sestavine damo v multipraktik (razen nasekljane čokolade in oreščkov) ter dobro premiksamo. Na koncu vmešamo nasekljano čokolado in izbrane oreščke. Maso zlijemo v modelčke za muffine in pečemo 20-25min na 180 °C. Za čokoladni ganaš: Smetano zavremo in jo prelijemo čez nasekljano čokolado. Pustimo, da se ohladi (damo jo v hladilnik za nekaj ur). Zmes potem stepamo dokler ne dobimo gladke kreme s katero okrasimo muffine. Dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.