Čoko-lešnikovi muffini

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Krhki in slastni muffini so odlični za zajtrk, malico ali sladico. Pripravljeni iz samih zdravih sestavin bodo poskrbeli, da se boste posladkali na zdrav način.

SESTAVINE:

* 221g ovsenih kosmičev
* 87g lešnikov
* 50g medu (ali agavinega sirupa za vegansko varjanto)
* 54g rjavega sladkorja
* 36g kakava
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 1/2 žličke soli
* 1 in pol žlička sode bikarbone
* 3,60dl vode
* nasekljani koščki čokolade, orehov, lešnikov itd.
Za čokoladni ganaš: 
* 200g čokolade 
* 2dl smetane 

OPIS POSTOPKA: Lešnikom najprej odstranimo lupino - postavimo jih v pečico na 180 °C za 10-15min, malce ohladimo, zavijemo v krpo in dobro pregnetemo, da lupina sama odstopi. Vse sestavine damo v multipraktik (razen nasekljane čokolade in oreščkov) ter dobro premiksamo. Na koncu vmešamo nasekljano čokolado in izbrane oreščke. Maso zlijemo v modelčke za muffine in pečemo 20-25min na 180 °C. Za čokoladni ganaš: Smetano zavremo in jo prelijemo čez nasekljano čokolado. Pustimo, da se ohladi (damo jo v hladilnik za nekaj ur). Zmes potem stepamo dokler ne dobimo gladke kreme s katero okrasimo muffine. Dober tek!

ČAS PRIPRAVE:
1h
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek