Presne mangove rezine

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Podlaga: 
* 1/2 skodelice mletega kokosa 
* 1/2 skodelice mandljev 
* 1/2 skodelice medjool dateljev 
* 1 žlica kakava v prahu 
* 1 žlica javorjevega sirupa 
* 1/4 žličke vanilje 
* 1/4 žličke soli
Mangova plast:
* 1 skodelica indijskih oreščkov (namočenih čez noč) 
* 1 zrel mango 
* 4 medjool datelji 
* 1/2 žličke limoninega soka 
* 1 žlica javorjevega sirupa 
* 1/4 žličke vanilije 
* ščep soli 
* 3 žlice kokosovega olja
Posip:
* kokosov čips 
* stopljena temna čokolada 
* listki sveže mete 

OPIS POSTOPKA: Vse sestavine za podlago zmiksamo v zmogljivem multipraktiku. Zmesi po potrebi dodamo kakšno žlico vode. Nato jo razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko in dobro potlačimo. Postavimo v zamrzovalnik. Za kremo zmeljemo namočene indijske oreščke, meso manga, razkoščičene datlje, limonin sol, vaniljo, sol in stopljeno kokosovo olje. Gladko zmes razporedimo čez podlago in postavimo v zamrzovalnik za 2-3 uri. Ko rezine vzamemo iz zamrzovalnika počakamo 5 minut, nato pa jih narežemo, prelijemo z stopljeno temno čokolado, potresemo s kokosovim čipsom in okrasimo z listki mete. 

ČAS PRIPRAVE: 30 minut + 2 uri hlajenja 
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek