Veganske čokoladno-cimetove rolice

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE: 
Testo:
* 400-500g moke (pšenične, pririne, polnozrnate, črne, ajdove…)
* 1 vrečka suhega kvasa (7g)
* 2-2,5 dl rastlinskega mleka
* koščki čokolade ali oreščkov (po želji)
Nadev:
* 5 žlic sladkorja (priporočam kokosovega)
* 1-2 žlički cimeta
* 3-4 žlice kakava v prahu
* 2 žlici stopljenega kokosovega olja
* voda/rastlinsko mleko
Ostali možni dodatki:
* sladkor v prahu
* sladkorna glazura
* karamela
* arašidovo maslo
* preliv iz Indijskih oreščkov (zmljeni namočeni indijski oreščki + sladilo + rastlinsko mleko)
* čokoladni preliv (kakav v prahu + sladilo + rastlinsko mleko)
* stopljena čokolada
* oreo piškoti
* oreški 
* kokos 

OPIS POSTOPKA: Moko zmešamo s suhim kvasom ter počasi dolivamo toplo rastlinsko mleko. Ko nastane lepo testo ga gnetemo nekaj minut. Pokrijemo ter počakamo kakšno uro, da lepo vzhaja.
Za nadev zmešamo vse sestavine v gladko maso. Vzhajano testo razvaljamo v nekakšen pravokotnik ter premažemo z nadevom. Tesno zvijemo, razrežemo ter razporedimo v pekač. Pustimo, da vzhaja še približno pol ure nato pa pečemo na 180 °C 30-35 minut. Pečene rolice malce ohladimo ter potresemo/prelijemo z dodatki po želji.

ČAS PRIPRAVE:
1-2 h
RECEPT PRIPRAVIL: Ana Čeperlin 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek