Sadni LCHF "tiramisu" v kozarcu

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 4

SESTAVINE(za 6 kozarcev):
Za biskvit:
* 2 jajci
* 110 g sukrina (eritritol - sladilo brez kalorij)
* 2 žlici mlačne vode
* 2 žlici kokosovega olja
* 40 g mletih mandljev
* 40 g kokosove moke
* 2 žlici nesladkanega kakava
* pol žličke pecilnega praška
* pol žličke sode bikarbone
* 2 žlici indijskega trpotca
Za kremo:
* 200 g sladke smetane
* 1 žlica sukrina/eritritol
* 1 žlička vanilijeve arome
* 250 g mascarponeja
Ostalo:
* gozdni sadeži (ali katerokoli drugo sadje)
* nesladkan kakav za posip 

OPIS POSTOPKA: Beljaka in rumenjaka ločimo. Beljaka stepemo v sneg. Rumenjakoma dodamo sladkor in stepamo nekaj minut. V zmes dodamo olje in mlačno vodo. Dodamo še mlete mandlje, kokosovo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in kakav. Sestavine dobro zmešamo. Dodamo še sneg in na koncu indijski trpotec. Zmes prelijemo v pekač obložen s peki papirjem. Pečico segrejemo na 180° in biskvit pečemo 20 minut. Ko je pečen, ga ohladimo. Sladko smetano stepamo toliko časa, da se začne gostiti. Takrat dodamo sukrin in stepamo do mehke čvrstosti. V zmes vmešamo mascarpone in vanilijevo aromo. Na dno kozarca položimo košček biskvita, ki smo ga prej pomočili v zmiksano poljubno sadje razredčeno z nekaj vode. V kozarec nato dodamo žlico na koščke narezanega sadja. Pokrijemo z žlico pripravljene kreme. Postopek ponovimo. Na koncu posujemo s kakavom. Kozarce postavimo v hladilnik čez noč, da se krema ohladi in strdi ter, da se vse skupaj lepo poveže.
 
ČAS PRIPRAVE: 1h - 1,5h
RECEPT PRIPRAVILA: Tina Konjedic

SESTAVINE(za 6 kozarcev): Za biskvit: * 2 jajci * 110 g sukrina (eritritol - sladilo brez kalorij)* 2 žlici mlačne vode * 2 žlici kokosovega olja * 40 g mletih mandljev* 40 g kokosove moke * 2 žlici nesladkanega kakava* pol žličke pecilnega praška* pol žličke sode bikarbone * 2 žlici indijskega trpotcaZa kremo: * 200 g sladke smetane * 1 žlica sukrina/eritritol* 1 žlička vanilijeve arome* 250 g mascarponeja Ostalo: * gozdni sadeži (ali katerokoli drugo sadje) * nesladkan kakav za posip  OPIS POSTOPKA: Beljaka in rumenjaka ločimo. Beljaka stepemo v sneg. Rumenjakoma dodamo sladkor in stepamo nekaj minut. V zmes dodamo olje in mlačno vodo. Dodamo še mlete mandlje, kokosovo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in kakav. Sestavine dobro zmešamo. Dodamo še sneg in na koncu indijski trpotec. Zmes prelijemo v pekač obložen s peki papirjem. Pečico segrejemo na 180° in biskvit pečemo 20 minut. Ko je pečen, ga ohladimo. Sladko smetano stepamo toliko časa, da se začne gostiti. Takrat dodamo sukrin in stepamo do mehke čvrstosti. V zmes vmešamo mascarpone in vanilijevo aromo. Na dno kozarca položimo košček biskvita, ki smo ga prej pomočili v zmiksano poljubno sadje razredčeno z nekaj vode. V kozarec nato dodamo žlico na koščke narezanega sadja. Pokrijemo z žlico pripravljene kreme. Postopek ponovimo. Na koncu posujemo s kakavom. Kozarce postavimo v hladilnik čez noč, da se krema ohladi in strdi ter, da se vse skupaj lepo poveže.   ČAS PRIPRAVE: 1h - 1,5hRECEPT PRIPRAVILA: Tina Konjedic Beljaka in rumenjaka ločimo. Beljaka stepemo v sneg. Rumenjakoma dodamo sladkor in stepamo nekaj minut. V zmes dodamo olje in mlačno vodo. Dodamo še mlete mandlje, kokosovo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in kakav. Sestavine dobro zmešamo. Dodamo še sneg in na koncu indijski trpotec. Zmes prelijemo v pekač obložen s peki papirjem. Pečico segrejemo na 180° in biskvit pečemo 20 minut. Ko je pečen, ga ohladimo. Sladko smetano stepamo toliko časa, da se začne gostiti. Takrat dodamo sukrin in stepamo do mehke čvrstosti. V zmes vmešamo mascarpone in vanilijevo aromo. Na dno kozarca položimo košček biskvita, ki smo ga prej pomočili v zmiksano poljubno sadje razredčeno z nekaj vode. V kozarec nato dodamo žlico na koščke narezanega sadja. Pokrijemo z žlico pripravljene kreme. Postopek ponovimo. Na koncu posujemo s kakavom. Kozarce postavimo v hladilnik čez noč, da se krema ohladi in strdi ter, da se vse skupaj lepo poveže.  
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek