Monte torta
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Monte torta

SESTAVINE: 
Biskvit:
* 2 jajci (ki sta tehtali 130 g, zato damo toliko moke in sladkorja) 
* 130 g bele mehke moke
* 130 g kokosovega sladkorja 
* 4 žlice vode
* pol paketka pecilnega praška 
* 1 paketek vaniljevega sladkorja 
* 1 žlica stopljenega kokosovega olja
* 2 žlici pravega kakava 
Bela krema:
* 1000 g Mascarpone sira
* 4 žlice vaniljevih proteinov
* 1 žlica kokosovega sladkorja 
* 2 poravnani žlički konjak glukomanana 
Čokoladni preliv:
* 200 g temne čokolade brez sladkorja 
* 60 g masla

OPIS POSTOPKA: 
Biskvit: Presejemo moko in pecilni prašek, dodamo ostale sestavine za biskvit in zmešamo z električnim mešalnikom. Če je masa res zelo gosta, dodamo še žlico vode. Vzamemo tortni model s premerom 25 cm, ga premažemo z maslom in nanj nanesemo tanek sloj moke, ki bo preprečil prijemanje biskvita. Maso za biskvit vlijemo v model in za 15 minut postavimo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 200 stopinj. Z zobotrebcem preverimo, če je biskvit pečen. Zvrnemo ga iz modela, da se ne bi prijel. Počakamo, da se ohladi. Model obložimo s peki papirjem in damo biskvit nazaj vanj.

Bela krema: Kremo pripravimo, ko je biskvit že ohlajen, saj se zelo hitro strdi. Najprej zmešamo Mascarpone, vaniljeve proteine in kokosov sladkor. Čisto na koncu primešamo konjak glukomanan, saj se, ko ga dodamo, masa začne hitro gostiti. Kremo enakomerno razporedimo v pekač na čokoladni biskvit in počakamo pol ure, da se dobro strdi.

Čokoladni preliv: Nad paro stopimo čokolado in maslo. Ko se sestavini raztopita in dobro povežeta, čokoladno kremo polijemo po beli kremi. Postavimo v hladilnik in počakamo pol ure, da se strdi. Ko se strdi, je kolač pripravljen. Razrežemo, postrežemo in uživamo v Monte okusu.

ČAS PRIPRAVE: 2 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika

   
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.