VIDEO: Bounty pecivo brez peke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Bounty pecivo brez peke

6

Še kdo obožuje kokos?

Bounty pecivo je zelo enostavno in hitro za pripravo, rezultat pa je odličen. 

Spodaj najdeš tudi video recept... 

SESTAVINE:

Piškotno testo:
* 300 g zmletih polnozrnatih piškotov
* 60 g kakava v prahu
* 3 žlice kokosovega olja

Kokosova krema:
* 600 ml mleka (lahko uporabimo kravjega, rastlinskega... najbolj pa priporočam kokosovo mleko)
* 90 g pirinega polnozrnatega zdroba
* 100 g eritritola (sladilo brez kalorij)
* 200 g nastrganega kokosa

Čokoladni preliv:
* 100 ml sladke smetane
* 120 g temne čokolade

OPIS POSTOPKA: Zmlete piškote, kakav in kokosovo olje zgnetemo z rokami in razporedimo v pekač in potlačimo s prsti. Uporabila sem pekač prb.30 x 20 cm. Za kremo skuhamo zdrob v 600 ml mleka. Kuhamo ga približno 10 minut oz. tako dolgo da se zgosti. V še vroč zdrob dodamo eritritol in nastrgan kokos ter dobro premešamo. Kremo še vročo razporedimo po piškotnem testu. Smetano zagrejemo in v njo vsujemo temno čokolado. Na čisto nizki temperaturi počasi segrevamo, da se čokolada stopi in nastane gladek preliv. Polijemo ga po kremi in razmažemo. Pecivo pustimo kakšno uro ali dve v hladilniku, da se vse lepo strdi.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (6)

Malinca

Hojla Urška, nujno je potrebno uporabiti kokosovo olje, ali pa kakšno drugo maslo, ki se na hladnem strdi. Masa iz piškotov se začne trditi šele v hladilniku. Kot trik lahko pekač z piškotnim dnom postavite v hladilnik že medtem ko delate kremo.

Urška Orešič Šantavec

Žal prvo del (miks piškoti s kakavom in puškoti s samo tremi zlicami olja- tudi šestimi) ne deluje; se vsuje prah, presuho, ostali dve komponenti super

Darinka Kotar

videti je zelo okusno, tako, da jo bom z veseljem preizkusila.

Lidija Jošt

Oh, krasno zdaj zdaj bo vikend in tudi novo sladico bomo po vašem receptu imeli po kosilu ob čaju, ja, že težko čakam ... hvala za rcp

Barbara Rozman

Zgleda ćudovito! Me pa zanima kaj bi lahko dala namesto zdroba?
Lp Barbara

Ljuba Žerovc

Tole slastno zadevo bi bilo bolje poimenovati sladica Bounty in ne pecivo, kajti pecivo se peče, navadno je v pecivu tudi moka, tu je pa ni, no zdrob ne moremo smatrati za moko. Bom pa tole sladico na vsak način preizkusila, že zdaj se mi cedijo sline.