Belo in temno čokoladna torta

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 200 g bele čokolade
* 200 g temne čokolade
* 0,5 L sladke smetane
* agar agar
* 4 jajca
* 60 g bele pšenične moke
* 40 g kokosovega sladkorja
* tri žlice kakava
* vanilin sladkor

OPIS POSTOPKA:
 Najprej pripravimo biskvit. V eni posodi stepemo sneg iz beljakov. V drugi posodi pa penasto vmešamo jajca s sladkorjem. V to maso postopoma vsujemo moko s kakavom in premešamo do gladkega. Na koncu ji dodamo sneg in narahlo premešamo. Pečico vklopimo na 180 stC in ventilatorski način. Biskvit vlijemo v pripravljen pekač in pečemo cca. 15 minut. Pustimo ga, da se dobro ohladi na rešetki.

Vmes pripravimo sestavine za obe kremi. V eni posodi stepemo sladko smetano, ki ji dodamo dve žlici kokosovega sladkorja. Na štedilniku stopimo nad paro najprej koščke temne čokolade. Ko postane čokolada tekoča, ji dodamo agar po navodilu iz embalaže in zmešamo s polovico sladke smetane. Maso previdno vlijemo v pekač, kamor smo pred tem na dno postavili pečen biskvit. Torto postavimo v hladilnik.

Zatem stopimo še belo čokolado in jo prav tako pomešamo z agarjem in sladko smetano. Maso vlijemo na plast temne čokolade in postavimo nazaj v hladilnik za vsaj 4 ure. Okrasimo s stepeno sladko smetano in na vrh naribamo nekaj čokolade. 

ČAS PRIPRAVE: 1 ura + 4 ure hlajenja = 5 ur 
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek