Presni browniji s pistacijami in vrtnicami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presni browniji s pistacijami in vrtnicami

SESTAVINE: 
Masa za presne brownije:
* 250 g datljev
* 150 g mandljev
* 150 g praženih lešnikov
* 50 g kakava v prahu
* 1/4 žličke vanilije v prahu
* ščepec soli

Čokoladna glazura:
* 60 ml kokosovega olja, stopljenega
* 60 ml javorjevega sirupa
* 20 g kakava v prahu
* 1/4 žličke vanilije v prahu
* narezane pistacije, posušene vrtnice 

OPIS POSTOPKA: Pekač za peko (20x20 cm, kvadratni) obloži s peki papirjem. V srednje veliko posodico dodaj datlje, prelij z vrelo vodo in jih pusti stati okoli 10 minut. Nato jih odcedi, dobro operi in postavi v multipraktik. Zmešaj jih v pasto, nato pa vse skupaj postavi na stran. V multipraktik dodaj mandlje, pražene lešnike, kakav v prahu, vanilijo, sol ter dobro zmešaj. Dodaj datljevo pasto in vse skupaj dobro zmešaj. Maso za presne brownije prestavi v pekač in jo porazdeli. Pekač postavi v hladilnik za okoli 15 minut. V srednje veliki posodici zmešaj stopljeno kokosovo olje, javorjev sirup, kakav v prahu in vanilijo v prahu. Vse skupaj prelij čez presne brownije in posuj z narezanimi pistacijami in posušenimi vrtnicami. Na koncu pa še pekač postavi v hladilnik, vsaj za 1 uro, da se čokoladna glazura strdi. Postrezi še hladne in jih hrani v hladilniku do nekaj dni. 

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVIL: Gašper Plankar 
  Masa za presne brownije: * 250 g datljev * 150 g mandljev * 150 g praženih lešnikov * 50 g kakava v prahu * 1/4 žličke vanilije v prahu * ščepec soli Čokoladna glazura: * 60 ml kokosovega olja, stopljenega * 60 ml javorjevega sirupa * 20 g kakava v prahu * 1/4 žličke vanilije v prahu * narezane pistacije, posušene vrtnice 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.