Medenjaki s pirino moko
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Medenjaki s pirino moko

SESTAVINE:
* 150 g pirine moke
* 150 g pšenične bele moke
* pol žličke pecilnega praška
* ščep himalajske soli
* 80 g margarine
* žlica kakava s cejlonskim cimetom
* 3 žlice medu (okus po želji)
* 2 jajci
* 200g eritritola
* 100g mletih lešnikov
* začimbe dodamo le za konico noža, vsake posebaj – mleti cimet, ingver, kardamom, piment, klinčki, muškatni orešek
* 1 dcl mleka
Glazura:
* 70 g mletega sladkorja,
* beljak,
* po želji naravno barvilo (lahko sok pese, sok borovnic, itd.), limonin sok.

OPIS POSTOPKA: Skupaj zmešamo suhe sestavine in jih med mešanjem postopoma dodajamo mokrim sestavinam (jajca, med, stopljena margarina). Iz nastale mase, zgnetemo testo in pustimo počivat kakšno uro, če imamo čas, lahko tudi čez noč, da se masa dobro poveže med seboj.

Testo razvaljamo na pomokani površini na 1 cm debelo in vanj odtisnemo modelčke. Medenjake polagamo na pekač, prekrit s peki papirjem.

Vklopimo pečico na 180st C, ventilatorski program in počakamo, da se ogreje. Vanjo damo pekač z medenjaki, ki pa jih pred peko še premažemo z mlekom.

Pečemo jih cca. 10 min.

Ohlajene lahko okrasimo z glazuro iz sladkorja, beljaka in limoninega soka.

ČAS PRIPRAVE: 60 minut; z glazuro tudi do 120 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva

* 150 g pirine moke * 150 g pšenične bele moke * pol žličke pecilnega praška * ščep himalajske soli * 80 g margarine * žlica kakava s cejlonskim cimetom * 3 žlice medu (okus po želji) * 2 jajci * 200g eritritola * 100g mletih lešnikov * začimbe dodamo le za konico noža, vsake posebaj – mleti cimet, ingver, kardamom, piment, klinčki, muškatni orešek * 1 dcl mleka
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.