Domače praline z lešniki

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Domača čokolada oziroma praline z lešniki so narejene samo iz 4 sestavin in so res odličnega okusa. Namesto sladkorja sem uporabila sladilo eritritol znamke sukrin. Namesto eritritola se lahko uporabi tudi katero drugo naravno sladilo – npr. stevija, kokosov sladkor, …

Sestavine:
*50g olupljenih lešnikov
*50g kakavovega masla
*3 žličke sukrina gold (eritritol)
*2 žlički 100% kakava

Opis postopka: V mešalniku dobro zmiksamo 40g lešnikov in 1 žlico sukrina. V posodico damo kakavovo maslo in kakav, ter na majhnem ognju počasi topimo. Ko je stopljeno dodamo zmiksane lešnike in sukrin.

Z maso napolnimo model za praline (jaz sem uporabila gumijastega, ki je za 15 pralin) do polovičke, dodamo polovičko lešnika (10 g lešnikov razpolovimo) in nato prelijemo do vrha.

Postavimo v hladilnik, da se masa strdi in nato uživamo v odličnih pralinah.

Recept pripravila: Malinca Nastja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek