Domače praline z lešniki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Domače praline z lešniki

Domača čokolada oziroma praline z lešniki so narejene samo iz 4 sestavin in so res odličnega okusa. Namesto sladkorja sem uporabila sladilo eritritol. Namesto eritritola se lahko uporabi tudi katero drugo naravno sladilo – npr. stevija, kokosov sladkor, …

Sestavine:
*50g olupljenih lešnikov
*50g kakavovega masla
*3 žličke eritritola
*2 žlički 100% kakava

Opis postopka: V mešalniku dobro zmiksamo 40g lešnikov in 1 žlico eritritola. V posodico damo kakavovo maslo in kakav, ter na majhnem ognju počasi topimo. Ko je stopljeno dodamo zmiksane lešnike in eritritol.

Z maso napolnimo model za praline (jaz sem uporabila gumijastega, ki je za 15 pralin) do polovičke, dodamo polovičko lešnika (10 g lešnikov razpolovimo) in nato prelijemo do vrha.

Postavimo v hladilnik, da se masa strdi in nato uživamo v odličnih pralinah.

Recept pripravila: Malinca Nastja

*50g olupljenih lešnikov *50g kakavovega masla *3 žličke eritritola *2 žlički 100% kakava V mešalniku dobro zmiksamo 40g lešnikov in 1 žlico eritritola. V posodico damo kakavovo maslo in kakav, ter na majhnem ognju počasi topimo. Ko je stopljeno dodamo zmiksane lešnike in eritritol. Z maso napolnimo model za praline (jaz sem uporabila gumijastega, ki je za 15 pralin) do polovičke, dodamo polovičko lešnika (10 g lešnikov razpolovimo) in nato prelijemo do vrha. Postavimo v hladilnik, da se masa strdi in nato uživamo v odličnih pralinah.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.