Ovseni kolač z banano in jabolko
Ovseni kolač z banano in jabolkom je idealna izbira za vse, ki iščejo zdravo, a hkrati okusno sladico.
SESTAVINE:
* 2 skodelici ovsenih kosmičev ali ovsene moke
* ½ čajne žličke pecilnega praška
* ½ čajne žličke sode bikarbone
* ščepec soli
* 1 čajna žlička cejlonskega cimet
* 4 zrele banane srednje velikosti
* 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
* 1 jabolko
* 2 žlici medu (agavinega sirupa ali brezovega sladkorja ksilitola – za vegane)
* 4 žlice grobo nasekljanih mandljev, lešnikov ali orehov
Za preliv:
* 2 žlici ekstra deviškega kokosovega olja
* 2 žlici medu ali agavinega sirupa
* 1 čajna žlička ekološkega kakava
* ½ čajne žličke cejlonskega cimeta
OPIS POSTOPKA:
Segrej pečico na 180 °C. Če uporabljaš ovsene kosmiče, jih zmiksaj v blenderju par minut, da dobiš strukturo moke.
V posodi z žlico zmešaj vse suhe sestavine (ovsena moka, pecilni prašek, soda bikarbona, sol in cimet). Jabolko očisti peclja in koščic, olupi in nareži na koščke. Skupaj z narezanimi bananami, medom (ali drugim sladilom) in vanilijo zmiksaj v blenderju, dokler ne dobiš tekoče zmesi.
Tekočo zmes vlij v drugo posodo, dodaj mešanico suhih sestavin in dobro premešaj z žlico. Dodaj grobo nasekljane oreščke in še enkrat premešaj. Zmes vlij v pekač, obložen s papirjem za peko, in z žlico poravnaj. Peci približno 20 minut (z zobotrebcem preveri, ali je testo pečeno). Pečeno testo pusti, da se hladi približno 30 minut na rešetki.
Za preliv zmešaj kokosovo olje, med (ali agavin sirup), kakav in cimet v navedenih količinah. Ohlajen kolač nareži na želene kose in prelij s prelivom. Postrezi z rastlinskim mlekom (mandljevim, kokosovim, ovsenim) in uživaj!
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Zdrava Iva
Komentarji (0)