Zdrav domači Snickers

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:

Zdrava karamela (srednja plast):
* 1 zvrhan lonček datljev (nekje 200g)
* 3 žlice arašidovega masla
* 1 žlička vaniljinega ekstrakta ali vanilijeve paste
* ¼ žličke soli

Spodnja plast:
* 1 lonček ovsene moke ali ovsenih kosmičev
* ¼ žličke soli
* 3 žlice zdrave karamele

Drugo:
*1/3 lončka arašidov

Čokoladni preliv (zgornja plast):
* 6 žlic presnega kakava
* 10 žlic rastlinskega mleka
* ¼ lončka stopljenega kokosovega olja
* 1 žlica kokosovega sladkorja

OPIS POSTOPKA: 
Predpriprava: Datlje prelijemo z vrelo vodo in jih pokrite namakamo približno 15 minut. Če nimamo ovsene moke jo lahko naredimo sami tako, da 1 lonček ovsenih kosmičev stresemo v blender in jih enostavno zmeljemo v moko.

Zdrava karamela: Vse sestavine za zdravo karamelo združimo v blenderju in procesiramo tako dolgo, da dobimo gladko karamelno pasto.

Spodnja plast: V blenderju združimo ovseno moko, ščep soli in 3 žlice zdrave karamele, ki smo jo pravkar naredili. Vzamemo npr. manjši pekač za kruh ga obložimo s peki paprijem (da bomo Snickers nato lažje vzeli ven) in po njem razporedimo spodnjo plast, ki jo premažemo z zdravo karamelo, čez njo pa razporedimo cele ali nasekljane arašide, ter pekač postavimo v skrinjo za kakšno uro.

Čokoladni preliv: V blenderju združimo vse sestavine za čokoladno plast in jih zmešamo v gladek, tekoč čokoladni preliv. Iz skrinje vzamemo pekač in Snickers narežemo na kose poljubne velikosti. Vsakega izmed njih povaljamo v čokoladi in postavimo na rešeto in pustimo, da odvečna čokolada odteče iz njih. V skrinjo postavimo še za kakšnih 15-30 min, toliko da se čokolada dodobra utrdi, nato pa uživamo v svojem brezgrešnem prigrizku.   

RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek