Veganski čokoladni piškoti
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganski čokoladni piškoti

SESTAVINE:
* 112 g veganskega masla
* 50 g sladkorja
* 110 g rjavega sladkorja
* vaniljev strok
* 3 žlice jabolčne čežane (ali eno laneno "jajce", 1 žlica mletih lanenih semen + 3 žlice vode)
* 200 g pšenične moke
* 20 g kakava
* 1 + 1/2 žličke koruznega škroba
* 1 žlička pecilnega praška
* 1/2 žličke sode bikarbone
* 1/4 žlička soli
* 100 g čokoladnih kapljic

OPIS POSTOPKA: V večjo posodo dodaj vegansko maslo in z ročnim (ali stoječim) mešalnikom mešaj toliko časa, dokler ne dobiš kremaste zmesi (okoli 1 minuto). Dodaj sladkor, rjavi sladkor in vaniljo. Premešaj. Nato dodaj jabolčno čežano (ali eno laneno "jajce") in dobro premešaj. Preko cedila dodaj pšenično moko, kakav, koruzni škrob, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Z ročnim (ali stoječim) mešalnikom mešaj na srednji hitrosti toliko časa, dokler se sestavine ne zmešajo skupaj. Masi dodaj čokoladne kapljice in premešaj. Posodo postavi v hladilnik za vsaj pol ure, najboljše pa čez noč. Pečico prižgi na 175 °C in obloži pekač s peki papirjem. Vzemi 2 žlici mase, zvaljaj v kroglico, postavi na pekač in piškot rahlo potisni proti dnu. Ponovi postopek za preostalo maso. Peci jih okoli 10-15 minut. Piškote pred serviranjem rahlo ohladi.

ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVIL: Gašper Plankar
* 112 g veganskega masla * 50 g sladkorja * 110 g rjavega sladkorja * vaniljev strok * 3 žlice jabolčne čežane (ali eno laneno "jajce", 1 žlica mletih lanenih semen + 3 žlice vode) * 200 g pšenične moke * 20 g kakava * 1 + 1/2 žličke koruznega škroba * 1 žlička pecilnega praška * 1/2 žličke sode bikarbone * 1/4 žlička soli * 100 g čokoladnih kapljic V večjo posodo dodaj vegansko maslo in z ročnim (ali stoječim) mešalnikom mešaj toliko časa, dokler ne dobiš kremaste zmesi (okoli 1 minuto). Dodaj sladkor, rjavi sladkor in vaniljo. Premešaj. Nato dodaj jabolčno čežano (ali eno laneno "jajce") in dobro premešaj. Preko cedila dodaj pšenično moko, kakav, koruzni škrob, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Z ročnim (ali stoječim) mešalnikom mešaj na srednji hitrosti toliko časa, dokler se sestavine ne zmešajo skupaj. Masi dodaj čokoladne kapljice in premešaj. Posodo postavi v hladilnik za vsaj pol ure, najboljše pa čez noč. Pečico prižgi na 175 °C in obloži pekač s peki papirjem. Vzemi 2 žlici mase, zvaljaj v kroglico, postavi na pekač in piškot rahlo potisni proti dnu. Ponovi postopek za preostalo maso. Peci jih okoli 10-15 minut. Piškote pred serviranjem rahlo ohladi.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.