Konopljini mafini s kakavovimi zrni in chia semeni
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Konopljini mafini s kakavovimi zrni in chia semeni

Krhki in slastni muffini so odlični za zajtrk, malico ali sladico. Pripravljeni iz samih zdravih sestavin bodo poskrbeli, da se boste posladkali na zdrav način.



SESTAVINE:

* 2 jajci

* 100 g bele pirine moke

* 100 g polnozrnate pirine moke

* 60 g konopljine moke

* 2 žlici mletih orehov

* 1 vanili

* 2-3 žlice rjavega sladkorja

* 1 pecilni

* 1 navadni jogurt

* 0,5 dcl olivnega olja

* 1 dcl mleka

* skodelica borovnic

* 1 manjše naribano jabolko

* 2 žlici chia semen

* 2 žlici kakavovih zrn 

* 1 žlica mace




OPIS POSTOPKA: Jajce sem spenila s sladkorjem, nato pa dolila mleko, olje in jogurt. Dodala sem še suhe sestavine: moko, orehe, pecilni prašek, chia semena, kakavova zrna in maco in nazadnje še naribano jabolko in borovnice. Maso za mafine sem vlila v modelčke in potresla z malo kakavovimi zrni in konopljinimi semeni. Mafine sem pekla ca. 18 minut na 185 stopinj.



ČAS PRIPRAVE: 30 min

RECEPT PRIPRAVILA: Anja Mikek 


,* 2 jajci ,* 100 g bele pirine moke ,* 100 g polnozrnate pirine moke ,* 60 g konopljine moke ,* 2 žlici mletih orehov ,* 1 vanili ,* 2-3 žlice rjavega sladkorja ,* 1 pecilni ,* 1 navadni jogurt ,* 0,5 dcl olivnega olja ,* 1 dcl mleka ,* skodelica borovnic ,* 1 manjše naribano jabolko ,* 2 žlici chia semen ,* 2 žlici kakavovih zrn  ,* 1 žlica mace , , Jajce sem spenila s sladkorjem, nato pa dolila mleko, olje in jogurt. Dodala sem še suhe sestavine: moko, orehe, pecilni prašek, chia semena, kakavova zrna in maco in nazadnje še naribano jabolko in borovnice. Maso za mafine sem vlila v modelčke in potresla z malo kakavovimi zrni in konopljinimi semeni. Mafine sem pekla ca. 18 minut na 185 stopinj.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.