Čoko banana bread
SESTAVINE:
* 150 g ovsenih kosmičev
* 180 g Čokomalinčka
* 1 ščepec soli
* 1 žlica cejlonskega cimeta
* 1 žlica kakava criollo
* 1/2 žličke sode bikarbone
* 1 žlička pecilnega praška
* 3 velike banane (cca 300g)
* 60 ml mleka
* 2 jajci
OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 180°C. Ovsene kosmiče zmeljemo do skoraj mokaste teksture in jih prestavimo v posodo. Primešamo jim vse suhe sestavine.
V mešalniku zmiksamo banane, mleko in jajca v enotno zmes. Prilijemo jo v suhe sestavine in vse skupaj dobro premešamo.
Pekač pokrijemo s peki papirjem. Vanj vlijemo maso, jo po vrhu pogladimo in po želji okrasimo z banano.
Bananin kruh pečemo 40-45 minut na 180°.
Počakamo, da se ohladi in ga postrežemo.
Odlično se poda z maslom indijskih oreščkov ali pa grškim jogurtom.
RECEPT PRIPRAVILA: Mia Krampl
Komentarji (0)