VIDEO: Čokoladni razpokančki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Čokoladni razpokančki

Mehki, sladki in razkošno čokoladni – taki so razpokančki, ki sva jih s Filipom pripravila v že 40. oddaji Vesela žlica. Ja, tako lepa okrogla številka si zasluži resnično poseben in slasten recept. Takega, ki je primeren za vse obletnice, praznovanja in seveda za veseli december ter sladkanje v prazničnih dneh.

Priprava čokoladnih razpokančkov je glede na neverjeten rezultat res preprosta, okus pa naravnost božanski, zato le hitro v kuhinjo …

SESTAVINE:
* 200 g temne čokolade
* 160 g pirine bele moke
* 40 g 100 % kakava v prahu
* 200 g kokosovega sladkorja
* 1 vaniljev sladkor
* 110 g masla
* 2 jajci
* 40 ml mleka
* 2 žlički pecilnega praška
* Ščep soli
* POSIP: sladkor v prahu

1 razpokanček = 90 kalorij

OPIS POSTOPKA:
Čokolado razlomimo na koščke, dodamo maslo in raztopimo na nizkem ognju.

Penasto vmešamo jajci, kokosov in vaniljev sladkor. Počasi prilijemo rahlo ohlajeno stopljeno čokolado in mleko.

V posodo presejemo pirino moko in kakav ter dodamo ščep soli in pecilni prašek. Zmešamo. Mešanico moke nato počasi primešamo k jajcem in čokoladi. Masa je precej tekoča.

Testo razdelimo na dva dela, ju pokrijemo s plastično folijo in postavimo za vsaj 3 ure (ali čez noč) v hladilnik ali pa za eno uro v skrinjo.

V posodico nasujemo sladkor v prahu. S pomočjo žličke in rok oblikujemo kroglice, velike pribl. 3 cm. Te sproti povaljamo v sladkorju in jih zlagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Kroglice naj ne bodo preveč skupaj, ker se med peko razlezejo. Pred peko vsako kroglice malo pritisnemo z žličko. Pečemo jih 12 minut pri 180 stopinjah.

Pečeni piškoti so še mehki. Takoj, ko se ohladijo, jih zapremo v posodo, kjer ji lahko hranimo do 2 tedna.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut in 3 h hladilnik
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip

 

* 200 g temne čokolade * 160 g pirine bele moke * 40 g 100 % kakava v prahu * 200 g kokosovega sladkorja * 1 vaniljev sladkor * 110 g masla * 2 jajci * 40 ml mleka * 2 žlički pecilnega praška * Ščep soli * POSIP: sladkor v prahu 1 razpokanček = 90 kalorij Čokolado razlomimo na koščke, dodamo maslo in raztopimo na nizkem ognju. Penasto vmešamo jajci, kokosov in vaniljev sladkor. Počasi prilijemo rahlo ohlajeno stopljeno čokolado in mleko. V posodo presejemo pirino moko in kakav ter dodamo ščep soli in pecilni prašek. Zmešamo. Mešanico moke nato počasi primešamo k jajcem in čokoladi. Masa je precej tekoča. Testo razdelimo na dva dela, ju pokrijemo s plastično folijo in postavimo za vsaj 3 ure (ali čez noč) v hladilnik ali pa za eno uro v skrinjo. V posodico nasujemo sladkor v prahu. S pomočjo žličke in rok oblikujemo kroglice, velike pribl. 3 cm. Te sproti povaljamo v sladkorju in jih zlagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Kroglice naj ne bodo preveč skupaj, ker se med peko razlezejo. Pred peko vsako kroglice malo pritisnemo z žličko. Pečemo jih 12 minut pri 180 stopinjah. Pečeni piškoti so še mehki. Takoj, ko se ohladijo, jih zapremo v posodo, kjer ji lahko hranimo do 2 tedna.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.