Čokoladna torta brez sladkorja

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 5 jajc
* 2 žlici pirine moke
* 2 žlici mandljeve moke
* 4 žlice kakava
* 100 g eritritola
* 1 čž pecilnega praška
* 1,5 dcl nesladkanega mandljevega mleka
* Cavalierjev čokoladni namaz brez sladkorja
* 125 g skyra
* 3 žlice kakava
* 2 g agar-agarja 

OPIS POSTOPKA:
 Ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo v sneg in postavimo na stran. Rumenjakom dodamo eritritol in mandljevo mleko ter zmiksamo z ročnim mešalnikom. Dodamo še pirino in mandljevo moko, pecilni prašek ter kakav. Ponovno premešamo. Z kuhalnico postopoma primešamo sneg. Pripravljeno zmes pečemo 30 min na 180 stopinj celzija. Pečen biskvit pustimo, da se ohladi. Medtem skuhamo 2 g agar-agarja in pustimo, da se ohladi. V posodi zmešamo skyr s kakavom (lahko dodate po okusu tudi sladilo) ter ohlajenim agar-agarjem. Kremo pustimo počivati v hladilniku vsaj pol ure. Ohlajen biskvit prerežemo na pol. Obe polovici premažemo s Cavalier čokoladnim namazom brez sladkorja, ter ju položimo tako namazani skupaj. Vrh torte okrasimo s pripravljeno ohlajeno kremo ter po želji potresemo z zdrobljenimi lešniki.

ČAS PRIPRAVE: 60 do 90 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek