Torta črni gozdiček
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Torta črni gozdiček

SESTAVINE:
Biskvit: 

* 60g pirine moke
* Ščepec soli
* 30g Criollo kakava
* 4 jajca
* 70g kokosovega sladkorja
* 40g stopljenega masla
Višnjev nadev:
* Višnjev kompot (300g odcejenih višenj, 250ml višnjevega kompota)
* 2 čajni žlički škroba
* 1 žlica sladkorja
* 4 žlice češnjevega likerja (lahko nadomestimo z rumom)
Smetanov nadev:
* 400ml smetane za stepanje
* 30g sladkorja v prahu

* Temna čokolada za posip

OPIS POSTOPKA: Za peko biskvita potrebujemo okrogel pekač premera 23cm, pečico predhodno ogrejemo na 180°C. V skledi zmešamo suhe sestavine; moka, sol, kakav. V drugi skledi penasto zmešamo jajca in sladkor, mešamo 10min. V jajčno zmes z lopatko postopoma vmešamo suhe sestavine, na koncu vmešamo še stopljeno ohlajeno maslo. Zmes vlijemo v pekač obložen s peki papirjem in pečemo 15 do 20 min. Če je pečeno lahko preverimo tako, da v biskvit zabodemo zobotrebec, če na njem ni sledi biskvita je le ta pečen.

Biskvit vzamemo iz pekača ko je ohlajen, in ga vodoravno prerežemo na dva dela.

Za višnjev nadev potrebujemo 300g odcejenih višenj, tekočino prihranimo. Odcejene višnje damo v skledo in postavimo na stran. V lonec vlijemo 200ml tekočine od višenj, dodamo sladkor in 2 žlici češnjevega likerja. Pustimo vreti 3 minute in nato odstavimo iz ognja. Polovico tekočine prelijemo v kozarec, ta del bo za namakanje biskvita, drugi del pa pustimo v loncu. V manjši skledi zmešamo 50ml tekočine od višenj, 2 žlici škroba in dve žlici likerja. Mešanico vlijemo v lonec k preostali tekočini in zavremo, da se zgosti, medtem pa ves čas mešamo. Ko je dovolj gosto odstavimo iz ognja in še vročo mešanico prelijemo čez višnje in pustimo da se ohladi.

Za smetanov nadev stepemo 400ml smetane za stepanje, kateri med stepanjem dodamo 30g sladkorja v prahu.

Sestavljanje torte:
Spodnji del biskvita položimo na krožnik in ga namočimo s prej skuhanim sirupom. Biskvit namažemo s približno 1/3 smetane, ob robu biskvita naredimo rob iz smetane, da ne bo višnjev nadel stekel ven. Nato dodamo večino višnjevega nadeva z zelo malo sirupa (nekaj višenj prihranimo za dekoracijo), višnjev nadev prekrijemo z nekaj žlicami smetane. Na vrh položimo drugi del biskvita, ki ga predhodno namočimo s sirupom. Torto premažemo s smetano, ob zgornjem robu dekoriramo z višnjami, na sredi pa potresemo z nastrgano temno čokolado.

RECEPT PRIPRAVIL: Malinca Alex

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.