Enostaven veganski čili

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE za 4 osebe:
* 250 g suhega rjavega ali črnega fižola
* 1 srednje velika čebula
* 4 stroki česna
* 700 g paradižnikove mezge
* 2 žlički mešanice začimb ''chilli con carne''
* 1 žlička 100% presnega kakava
* sol, poper
* olivno olje
* riž
* sveža mlada špinača
* avokado (po želji)

OPIS POSTOPKA: Najprej v velikem loncu skuhamo fižol (dobro je, če ga namočimo čez noč, sicer pa podaljšamo čas kuhanja). Na nekaj žlicah olivnega olja dobro prepražimo nasekljano čebulo, ko je ta že zlato obarvana, ji dodamo še nasekljan česen. Od fižola odcedimo odvečno vodo in ga stresemo nazaj v lonec, primešamo prepraženo čebulo in česen, zalijemo s paradižnikovo mezgo, začinimo z mešanico začimb chilli con carne, dodamo skrivno sestavino, ki je presni kakav, in solimo ter popramo po svojem okusu. Na majhnem ognju kuhamo še nekje 15-20 minut, da se zadeva malce zgosti, medtem časom pa skuhamo tudi riž. Serviramo tako, da na dno posode položimo svežo mlado špinačo, nadaljujemo z rižem, zaključimo pa s pravkar pripravljenim čilijem. K jedi se zelo dobro prileže tudi avokado.

RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek