Marmorni bananin kruh
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Marmorni bananin kruh

SESTAVINE:
* 60 g stopljenega masla
* 60 g kokosovega olja
* 100 g kokosovega sladkorja
* 2 jajci
* 3 zrele banane
* 75 g grškega jogurta
* 1 čajna žlička vanilije
* 150 g poljubne moke
* 1 čajna žlička pecilnega praška
* 1/2 žličke soli
* 30 g presnega kakava 

OPIS POSTOPKA:
1. V prvi posodi zmešamo stopljeno maslo, olje, sladkor, jajca, pretlačene banane, jogurt in vanilijo. V drugi posodi zmešamo 120 g moke, pecilni prašek in sol.
2. Suhe sestavine stresemo v posodo z mokrimi sestavinami in premešamo.
3. Maso razdelimo na dve polovici, ki ju damo v ločeni posodi. V prvo posodo dodamo presni kakav in zmešamo, da ne ostane grudic, v drugo posodo pa stresemo preostanek moke in ponovno zmešamo.
4. Pekač namastimo z oljem ali pa ga obložimo s peki papirjem. Polovico mase brez kakava zlijemo v pekač, na njo zlijemo celotno kakavovo maso, na vrh pa zlijemo še preostanek mase brez kakava.
5. Z vilico rahlo krožimo po masi, da dobimo marmorni vzorec.
6. Pečemo na 180 stopinj, 55-60 minut.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Knezar

* 60 g stopljenega masla * 60 g kokosovega olja * 100 g kokosovega sladkorja* 2 jajci* 3 zrele banane* 75 g grškega jogurta* 1 čajna žlička vanilije* 150 g poljubne moke* 1 čajna žlička pecilnega praška* 1/2 žličke soli* 30 g presnega kakava  1. V prvi posodi zmešamo stopljeno maslo, olje, sladkor, jajca, pretlačene banane, jogurt in vanilijo. V drugi posodi zmešamo 120 g moke, pecilni prašek in sol.2. Suhe sestavine stresemo v posodo z mokrimi sestavinami in premešamo.3. Maso razdelimo na dve polovici, ki ju damo v ločeni posodi. V prvo posodo dodamo presni kakav in zmešamo, da ne ostane grudic, v drugo posodo pa stresemo preostanek moke in ponovno zmešamo.4. Pekač namastimo z oljem ali pa ga obložimo s peki papirjem. Polovico mase brez kakava zlijemo v pekač, na njo zlijemo celotno kakavovo maso, na vrh pa zlijemo še preostanek mase brez kakava.5. Z vilico rahlo krožimo po masi, da dobimo marmorni vzorec.6. Pečemo na 180 stopinj, 55-60 minut.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.