Trifle črni gozdiček
SESTAVINE:
* najljubši čokoladni biskvit 
* kozarec ali 2 vloženih višenj brez koščic 
* sladkor v prahu po želji 
* sladka smetana 
* vaniljev ekstrakt 
* vaniljev jogurt po želji 
* češnjev liker 
* kakav ali topljena čokolada 
* liofilizirane višnje v čokoladi za dekoracijo 
* višnje iz komposta za dekoracijo 
* čokoladni posip za dekoracijo 
OPIS POSTOPKA:
1. Najprej spečemo svoj najljubši čokoladni biskvit (ali pa ga kupimo). 
2. Vzemite veliko elegantno stekleno posodo. 
3. Trifle je sladica, ki se zlaga po plasteh. 
4. V stekleno posodo nalagajte plasti po naslednjem vrstnem redu:
- plast čokoladnega biskvita (prelijete z nekaj žlicami soka iz kompota in češnjevega likerja) - plast vloženih višenj (lahko posujete s sladkorjem v prahu)
- tanka plast stepene sladke smetane zmešane z vaniljevim jogurtom in ekstraktom po okusu
- lahko dodate še tanko plast čokoladne smetane (dodali ste ji kakav ali stopljeno čokolado)
5. Sloje ponavljajte vse do vrha posode. 
6. Zadnji sloj je smetana. Dekorirajte z višnjami (v kompotu), češnjami v čokoladi in čokoladnim posipom. 
7. Super je, če sladico postavite čez noč v hladilnik, da se okusi prepojijo. 
8. Trifle postrežete vpričo gostov z večjo žlico ali lopatko (kot grmado) v posodice ali na desertne krožnike.
ČAS PRIPRAVE: 1-2 uri + hlajenje čez noč 
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Crep
 
 
                                     
                                 
                                 
                                
 
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                            



.png)
 
  
Komentarji (0)