Trifle črni gozdiček
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Trifle črni gozdiček

SESTAVINE:
* najljubši čokoladni biskvit
* kozarec ali 2 vloženih višenj brez koščic
* sladkor v prahu po želji
* sladka smetana
* vaniljev ekstrakt
* vaniljev jogurt po želji
* češnjev liker
* kakav ali topljena čokolada
* liofilizirane višnje v čokoladi za dekoracijo
* višnje iz komposta za dekoracijo
* čokoladni posip za dekoracijo

OPIS POSTOPKA:
1. Najprej spečemo svoj najljubši čokoladni biskvit (ali pa ga kupimo).
2. Vzemite veliko elegantno stekleno posodo.
3. Trifle je sladica, ki se zlaga po plasteh.
4. V stekleno posodo nalagajte plasti po naslednjem vrstnem redu:

  • plast čokoladnega biskvita (prelijete z nekaj žlicami soka iz kompota in češnjevega likerja) - plast vloženih višenj (lahko posujete s sladkorjem v prahu)
  • tanka plast stepene sladke smetane zmešane z vaniljevim jogurtom in ekstraktom po okusu
  • lahko dodate še tanko plast čokoladne smetane (dodali ste ji kakav ali stopljeno čokolado)

5. Sloje ponavljajte vse do vrha posode.
6. Zadnji sloj je smetana. Dekorirajte z višnjami (v kompotu), češnjami v čokoladi in čokoladnim posipom.
7. Super je, če sladico postavite čez noč v hladilnik, da se okusi prepojijo.
8. Trifle postrežete vpričo gostov z večjo žlico ali lopatko (kot grmado) v posodice ali na desertne krožnike.

ČAS PRIPRAVE: 1-2 uri + hlajenje čez noč 
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Crep

* najljubši čokoladni biskvit * kozarec ali 2 vloženih višenj brez koščic * sladkor v prahu po želji * sladka smetana * vaniljev ekstrakt * vaniljev jogurt po želji * češnjev liker * kakav ali topljena čokolada * liofilizirane višnje v čokoladi za dekoracijo * višnje iz komposta za dekoracijo * čokoladni posip za dekoracijo 1. Najprej spečemo svoj najljubši čokoladni biskvit (ali pa ga kupimo). 2. Vzemite veliko elegantno stekleno posodo. 3. Trifle je sladica, ki se zlaga po plasteh. 4. V stekleno posodo nalagajte plasti po naslednjem vrstnem redu: plast čokoladnega biskvita (prelijete z nekaj žlicami soka iz kompota in češnjevega likerja) - plast vloženih višenj (lahko posujete s sladkorjem v prahu) tanka plast stepene sladke smetane zmešane z vaniljevim jogurtom in ekstraktom po okusu lahko dodate še tanko plast čokoladne smetane (dodali ste ji kakav ali stopljeno čokolado) 5. Sloje ponavljajte vse do vrha posode. 6. Zadnji sloj je smetana. Dekorirajte z višnjami (v kompotu), češnjami v čokoladi in čokoladnim posipom. 7. Super je, če sladico postavite čez noč v hladilnik, da se okusi prepojijo. 8. Trifle postrežete vpričo gostov z večjo žlico ali lopatko (kot grmado) v posodice ali na desertne krožnike.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.