Pingo rezine

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

Rezina, ki na prvi pogled ni videti zdrava, ko pa pogledamo njene sestavine, vidimo same zdrave izdelke, ki poskrbijo, da je sladica slastna, vendar kljub temu še vedno zdrava. 


SESTAVINE:Pingo rezine300
Spodnja plast:
* 90g nastrganega kokosa
* 30g kakava
* 30g mletih mandljev
* 45g kokosovega olja
* 30g ksilitola (prilagodite količino po vašem okusu)

Za srednjo plast potrebujemo:
* 160g makadamija oreščkov
* 30g ksilitola
* 30g kokosovega olja
* 50g vanilijeveih whey beljakovin 
Za zgornjo plast pa:
* 10g kokosovega olja
* 90g temne čokolade (80% kakava)

OPIS POSTOPKA: Spodnja plast: Vse suhe sestavine zmešamo skupaj v blenderju, dodamo kokosovo olje. Ne zmeljemo čisto na fino, saj želimo da ostane kakšen večji košček kokosove moke med maso. Damo v pekač in v hladilnik/skrinjo, ter se lotimo naslednje plasti.
Srednja plast: Vse sestavine zmiksamo v multipraktiku. Miksamo vsaj 5 minut, da dobimo maso podobno arašidovem maslu- gosto, lepljivo. Prelijemo čez spodnjo plast in spet pospravimo v hladilnik/skrinjo.
Zgornja plast: Čokolado nalomimo na manjše koščke, dodamo ji kokosovo olje ter jo stopimo nad vodno kopeljo. Prelijemo čez prejšnji plasti in zmrznemo. Preden serviramo, jo prej malce odtalimo (cca. 10-15 minut).

Hranilna vrednost: – 3330 kCal – 85 B, 160 OH, 275 M, 70g vlaknin

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Jasmin Zorko  

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek