Pingo rezine
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pingo rezine

Rezina, ki na prvi pogled ni videti zdrava, ko pa pogledamo njene sestavine, vidimo same zdrave izdelke, ki poskrbijo, da je sladica slastna, vendar kljub temu še vedno zdrava. 



SESTAVINE:

Spodnja plast:

* 90g nastrganega kokosa

* 30g kakava

* 30g mletih mandljev

* 45g kokosovega olja

* 30g ksilitola (prilagodite količino po vašem okusu)


Za srednjo plast potrebujemo:

* 160g makadamija oreščkov

* 30g ksilitola

* 30g kokosovega olja

* 50g vanilijeveih whey beljakovin 

Za zgornjo plast pa:

* 10g kokosovega olja

* 90g temne čokolade (80% kakava)



OPIS POSTOPKA: Spodnja plast: Vse suhe sestavine zmešamo skupaj v blenderju, dodamo kokosovo olje. Ne zmeljemo čisto na fino, saj želimo da ostane kakšen večji košček kokosove moke med maso. Damo v pekač in v hladilnik/skrinjo, ter se lotimo naslednje plasti.

Srednja plast: Vse sestavine zmiksamo v multipraktiku. Miksamo vsaj 5 minut, da dobimo maso podobno arašidovem maslu- gosto, lepljivo. Prelijemo čez spodnjo plast in spet pospravimo v hladilnik/skrinjo.

Zgornja plast: Čokolado nalomimo na manjše koščke, dodamo ji kokosovo olje ter jo stopimo nad vodno kopeljo. Prelijemo čez prejšnji plasti in zmrznemo. Preden serviramo, jo prej malce odtalimo (cca. 10-15 minut).



Hranilna vrednost: – 3330 kCal – 85 B, 160 OH, 275 M, 70g vlaknin



ČAS PRIPRAVE: 30 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Jasmin Zorko  


, Spodnja plast: Vse suhe sestavine zmešamo skupaj v blenderju, dodamo kokosovo olje. Ne zmeljemo čisto na fino, saj želimo da ostane kakšen večji košček kokosove moke med maso. Damo v pekač in v hladilnik/skrinjo, ter se lotimo naslednje plasti. Srednja plast: Vse sestavine zmiksamo v multipraktiku. Miksamo vsaj 5 minut, da dobimo maso podobno arašidovem maslu- gosto, lepljivo. Prelijemo čez spodnjo plast in spet pospravimo v hladilnik/skrinjo. Zgornja plast: Čokolado nalomimo na manjše koščke, dodamo ji kokosovo olje ter jo stopimo nad vodno kopeljo. Prelijemo čez prejšnji plasti in zmrznemo. Preden serviramo, jo prej malce odtalimo (cca. 10-15 minut). Hranilna vrednost: – 3330 kCal – 85 B, 160 OH, 275 M, 70g vlaknin
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.