Presna kakavova torta
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presna kakavova torta

Omamno dobra veganska torta. 



SESTAVINE:

Podlaga:

* 80 g mandljev

* 90 g datljev

* žlica kokosovega olja

* ščepec himalajske soli



Krema:

* 1 zrel avokado

* 1 banana

* 2 žlici kakava

* 3 žlice kokosovega sladkorja

* 1 žlica kokosovega olja



Smetana:

* pločevnika kokosovega mleka

* žlica agavinega sirupa (svetlega)

* kakavova zrnca



OPIS POSTOPKA: Pločevinko kokosovega mleka postavimo v hladilnik za vsaj 8 ur. Mandlje damo v multipraktik ali blender in mešamo, nato dodamo še datlje, kokosovo olje in ščepec soli ter mešamo dalje. Podlago razporedimo po modelu in dobro pritisnemo na dno tortnega modela premera 20 cm. Damo zamrzovalnik za 15 - 20 minut. V času hlajenja podlage pripravimo kremo. Avokado, banano, kakav, kokosov sladkor in kokosovo olje damo v multipraktik ali blender in mešamo do gladkega. Kremo premažemo po podlagi in damo vse skupaj v hladilnik. Pripravimo kokosovo smetano. Odpremo pločevinko, ki ste jo za najmanj 8 ur postavili v hladilnik, z žlico postrgamo strjeno smetano, damo jo v posodo in stepemo kot običajno smetano. Dodamo svetel agavin sirup po okusu. Smetano namažemo čez čokoladno kremo, po vrhu pa posipamo s koščki kakava oz. kakavovimi zrnci. Torto pustimo čez noč v hladilniku, da bo prijetno hladna preden jo postrežemo. Dober tek!



ČAS PRIPRAVE: Brez hlajenja 30 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Damjana Bradač Zupančič  


,Podlaga: ,* 80 g mandljev ,* 90 g datljev ,* žlica kokosovega olja ,* ščepec himalajske soli , ,Krema: ,* 1 zrel avokado ,* 1 banana ,* 2 žlici kakava ,* 3 žlice kokosovega sladkorja ,* 1 žlica kokosovega olja , ,Smetana: ,* pločevnika kokosovega mleka ,* žlica agavinega sirupa (svetlega) ,* kakavova zrnca , , Pločevinko kokosovega mleka postavimo v hladilnik za vsaj 8 ur. Mandlje damo v multipraktik ali blender in mešamo, nato dodamo še datlje, kokosovo olje in ščepec soli ter mešamo dalje. Podlago razporedimo po modelu in dobro pritisnemo na dno tortnega modela premera 20 cm. Damo zamrzovalnik za 15 - 20 minut. V času hlajenja podlage pripravimo kremo. Avokado, banano, kakav, kokosov sladkor in kokosovo olje damo v multipraktik ali blender in mešamo do gladkega. Kremo premažemo po podlagi in damo vse skupaj v hladilnik. Pripravimo kokosovo smetano. Odpremo pločevinko, ki ste jo za najmanj 8 ur postavili v hladilnik, z žlico postrgamo strjeno smetano, damo jo v posodo in stepemo kot običajno smetano. Dodamo svetel agavin sirup po okusu. Smetano namažemo čez čokoladno kremo, po vrhu pa posipamo s koščki kakava oz. kakavovimi zrnci. Torto pustimo čez noč v hladilniku, da bo prijetno hladna preden jo postrežemo. Dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.