Sočna rezina z jabolki in orehi
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Sočna rezina z jabolki in orehi

SESTAVINE:
* 3 jajca
* 120 g sladkorja – eritritola
* 300 g margarine
* 3 dl mleka
* 600 g jabolk
* 140 g pšeničnega zdroba
* 1 vrečka pecilnega praška
* 250 g orehov
* 2 žlici ruma
* 100 g temne čokolade v prahu /kakava
* 100 g sladkorja v prahu - eritritola

OPIS POSTOPKA: V posodi penasto umešamo 2 jajci in sladkor. Dodamo 120g margarine, mleko, naribana jabolka, pšenični zdrob, pecilni prašek, mlete orehe in rum. Vse skupaj dobro premešamo in maso vlijemo v pekač. Pečemo 45 minut na 180° C. Čokolado stopimo nad soparo. V posodi zmešamo stopljeno čokolado, stopljeno margarino, jajce in sladkor v prahu. Na manjšem ognju kuhamo toliko časa, da dobimo gladko maso. Pečeno pecivo prelijemo s čokoladnim prelivom in ohladimo. Po želji lahko še naribamo belo čokolado. Postrežemo lahko z smetano.

ČAS PRIPRAVE: 1h 
RECEPT PRIPRAVILA: Maja Kocjan

* 3 jajca * 120 g sladkorja – eritritola * 300 g margarine * 3 dl mleka * 600 g jabolk * 140 g pšeničnega zdroba * 1 vrečka pecilnega praška * 250 g orehov * 2 žlici ruma * 100 g temne čokolade v prahu /kakava * 100 g sladkorja v prahu - eritritola  V posodi penasto umešamo 2 jajci in sladkor. Dodamo 120g margarine, mleko, naribana jabolka, pšenični zdrob, pecilni prašek, mlete orehe in rum. Vse skupaj dobro premešamo in maso vlijemo v pekač. Pečemo 45 minut na 180° C. Čokolado stopimo nad soparo. V posodi zmešamo stopljeno čokolado, stopljeno margarino, jajce in sladkor v prahu. Na manjšem ognju kuhamo toliko časa, da dobimo gladko maso. Pečeno pecivo prelijemo s čokoladnim prelivom in ohladimo. Po želji lahko še naribamo belo čokolado. Postrežemo lahko z smetano.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.