Sočna rezina z jabolki in orehi

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 3 jajca
* 120g sladkorja – eritritola
* 300g margarine
* 3dl mleka
* 600g jabolk
* 140g pšeničnega zdroba
* 1 vrečka pecilnega praška
* 250g orehov
* 2 žlici ruma
* 100g temne čokolade v prahu /kakava
* 100g sladkorja v prahu - eritritola

OPIS POSTOPKA:
 V posodi penasto umešamo 2 jajci in sladkor. Dodamo 120g margarine, mleko, naribana jabolka, pšenični zdrob, pecilni prašek, mlete orehe in rum. Vse skupaj dobro premešamo in maso vlijemo v pekač. Pečemo 45 minut na 180° C. Čokolado stopimo nad soparo. V posodi zmešamo stopljeno čokolado, stopljeno margarino, jajce in sladkor v prahu. Na manjšem ognju kuhamo toliko časa, da dobimo gladko maso. Pečeno pecivo prelijemo s čokoladnim prelivom in ohladimo. Po želji lahko še naribamo belo čokolado. Postrežemo lahko z smetano.

ČAS PRIPRAVE: 1h 
RECEPT PRIPRAVILA: Maja Kocjan

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek