Sacher torta

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Brez glutena in s kokosovim sladkorjem.

SESTAVINE
:
* 4 jajca 
* ščepec soli 
* 50 g olja (lahko kokosovo olje) 
* 140 g kokosovega sladkorja 
* 3 žlice vode 
* 8 žlic kakava 
* 140 g brezglutenske moke 
* ½ pecilnega praška 
* 8 žlic marelične marmelade 
Za čokoladni preliv:
* 150 g temne čokolade
* 100 ml sladke smetane 


OPIS POSTOPKA: S ščepcem soli stepemo sneg iz beljakov. V drugi posodi zmešamo olje s sladkorjem. Med mešanjem počasi dodajajamo rumenjake in na koncu še vodo. Pripravimo suhe sestavine (moka, kakav in pecilni prašek) ter jih počasi dodajajamo rumenjakovi mešanici. Na koncu zelo nežno vmešamo še sneg iz beljakov. Zmes vlijemo v okrogel pekač za torte in pečemo 30 min na 180°C.
Ko je torta pečena počakamo, da se ohladi. Nato jo prerežemo čez pol in namažiemo s pogreto marelično marmelado. Na koncu torto prelijemo s čokoladnim prelivom.
Tega pripravimo tako, da zavremo sladko smetano in v njej raztopimo čokolado. Torto postavimo za 2 uri v hladilnik. Ko je čokolada strjena jo lahko okrasimo s čokoladnimi okraski in postrežemo s sladko smetano ali sladoledom. 


ČAS PRIPRAVE:
 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek