Zdrava verzija Munchmallow peciva

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Za testo:

* slaba skodelica polnozrnate pirine moke
* polovica vrečke vinskega kamna (ali pecilnega praška)
* 3 rumenjaki
* pol skodelice kokosovega sladkorja
* 2 žlici kokosovega olja
* pol skodelice mandljevega mleka
* žlica pravega kakava
* ščepec soli
Za nadev:
* 3 beljaki plus dodatno se 1 dl beljakov (kar so se 3 beljaki- skupno torej 6)
* 4 žlice sladkorja v prahu
Za preliv:
* 200 g Cavalier čokolade (sama uporabim pol temne, pol mlečne) 

OPIS POSTOPKA: Za testo najprej penasto vmešamo rumenjake in sladkor, dodamo preostale mokre sestavine in nato še suhe. Pekač obložimo s peki papirjem in pečemo 30 min na 180 stopinj. Vmes pripravimo kompakten sneg iz beljakov, ki jim postopoma dodajamo sladkor v prahu. Pečeno pecivo popolnoma ohladimo, šele nato ga obložimo z beljakovim nadevom in pečemo še 6 minut na 180 stopinj, da beljaki dobijo zlatorjavo skorjico. Zopet popolnoma ohladimo. Čokolado stopimo nad paro in jo premažemo po vseh stranicah peciva. Pecivo postavimo v hladilnik in vsakih par minut preverimo, ali je čokolada že strjena, da ga lahko napademo. 

ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek