Presna torta s sadjem
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presna torta s sadjem

Torta je sestavljena iz samih odličnih sestavin in je prava kulinarična mojstrovina. Datlji in kokosov sladkor poskrbijo, da je torta sladkega okusa in bo navdušila tudi zaprisežene ljubitelje čokoladnih tort.

SESTAVINE:
Osnova:
* 2 dcl vode
* 100g mešanice semen (sezam, lan, sončnice)
* 100g ovsenih kosmičev
* 50g kokosovega sladkorja
* 100g kokosove moke
* 100g izkoščičenih datljev (dobro jih je predhodno namočiti v vodo za vsaj 30 minut)
* 1 žlica kokosovega olja
Sadje:
* banane
* slive 
Krema:
* 150g datljev
* 50g 100% kakava v prahu
* 1,5 dcl vode
* 2 žlici kokosovega olja
Okrasitev:
* kokosov čips
* borovnice

OPIS POSTOPKA: Najprej v blenderju zmešamo vse sestavine za osnovo torte - spodaj v bledner damo mokre sestavine in zgoraj suhe. Dobljeno maso damo v pekač za torte in jo lepo razporedimo po dnu pekača. Nato slive in banane narežemo na kolobarje. Najprej na osnovo položimo eno plast banan, na vrh pa še plast sliv. Za kremo v blenderju najprej zmiksamo datlje. Dodamo jim kakav v prahu, vodo in kokosovo olje ter vse skupaj dobro zmiksamo, da dobimo gladko maso. Maso nato vlijemo na preostale plasti v pekač. Torto okrasimo s borovnicami in kokosovim čipsom. Preden torto postrežemo jo postavimo v hladilnik vsaj za 60 min.  

ČAS PRIPRAVE: 1 h + ohlajanje
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca

Najprej v blenderju zmešamo vse sestavine za osnovo torte - spodaj v bledner damo mokre sestavine in zgoraj suhe. Dobljeno maso damo v pekač za torte in jo lepo razporedimo po dnu pekača. Nato slive in banane narežemo na kolobarje. Najprej na osnovo položimo eno plast banan, na vrh pa še plast sliv. Za kremo v blenderju najprej zmiksamo datlje. Dodamo jim kakav v prahu, vodo in kokosovo olje ter vse skupaj dobro zmiksamo, da dobimo gladko maso. Maso nato vlijemo na preostale plasti v pekač. Torto okrasimo s borovnicami in kokosovim čipsom. Preden torto postrežemo jo postavimo v hladilnik vsaj za 60 min.  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.