Kinder milk
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kinder milk

SESTAVINE:
Biskvit: 
* 3 jajca 
* 125g kokosov sladkor 
* 125ml mleka 
* 125g pirine moke 
* 2 žlici pecilnega praška 
* 40g nesladkanega kakava
Krema: 
* 500g mascarpone 
* 50g meda 
* 1 žlico stevije 
* 100ml sladke smetane 
* 1 vaniljev sladkor 
* 1 kremfix

OPIS POSTOPKA: 
Biskvit: Jajca, kokosov sladkor in mleko z električnem mešalnikom mešamo vsaj 5 minut. Dodamo moko, pecilni prašek in kakav (presejemo moko, pecilni prašek in kakav). Ko smo dodali moko, pecilni prašek in kakav z žlico dobro zmešamo. Potrebujemo dve ponvi velikosti približno 30x20cm. V vsaki ponvi dodamo približno 250g mase. Pečico predhodno segrejemo in pečemo 15 minut na 180°C.

Krema: V prvi posodi zmešamo mascarpone, med in stevijo z električnem mešalnikom do gladke kreme. V drugi posodi zmešamo z električnem mešalnikom smetano, vaniljev sladkor in kremfix do trdote, tako da ko posodo obrnemo na dol, da smetana ostane na mestu. Smetano in mascarpone skupaj zmešamo z električnem mešalnikom. Ko imam biskvit ohlajen ga namočimo z mlekom. Eno plast damo na pladenj in ga z vso kremo namažemo. Potem dodamo še biskvit na vrh. Postavimo v hladilnik za 2 uri. 

ČAS PRIPRAVE: 20 minut + 15 minut peke + ohlajenje 
RECEPT PRIPRAVILA: Doroteja Šum 

 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.