Oreščkovo čokoladna tortica

Oceni objavo z 1 do 5:
(3)
Št. ocen: 2

SESTAVINE: 
Za spodnji del:
* 50g mletih mandljev
* 50g mletih orehov  
* 50g mletih lešnikov
* 50g mletih indijskih oreščkov
* 1/2 žličke cimeta - oz. po okusu
* sok od 1/2 limone
* 60g masla
* 2 žlički vanilijeve esence
* 4 žlice meda oz. po okusu
* 3 jajca
Za čokoladni preliv:
* 3 žlice medu oz. po okusu (če imate raje okus temne čokolade dajte manj)
* 50g kokosovega masla
* 50g masla
* 30g kakava
Za posip:
* 30 g grobo mletih lešnikov   

OPIS POSTOPKA: 1. Ločimo beljake od rumenjakov. Beljake stepemo v sneg.
2. Najprej zmešamo vse suhe sestavine, nato dodamo sok limone, rumenjake, stopljeno maslo, vanilijevo esenco ter med. Premešamo do gladke mase.
3. Dobljeno maso počasi vmešamo v beljakov sneg ter damo peči v pečico na 180 stopinj, 20-25 min oz. ko se naredi rahlo rjava skorjica vzamemo iz pečice.
4. Pustimo, da se nekoliko ohladi ter med tem naredimo čokoladi preliv: Na nizkem ognju stopimo kokosovo maslo, navadno maslo, kakav ter med. Premešamo, in ko dobimo gladko maso jo prelijemo na prvi sloj tortice. Posipamo še na grobo mlete lešnike.
5. Pustimo počivati v hladilniku (približno 15 min), da se čokoladni preliv strdi...in tortica je pripravljena :) 

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA:
Ana Budin - Zdrava kuhalnica

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek