Zdrave granola ploščice z arašidovim maslom in čokolado
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zdrave granola ploščice z arašidovim maslom in čokolado

SESTAVINE: 
Ploščice:
* 12 datljev
* 1 1/3 lončka pirinih kosmičev
* 1/3 lončka arašidov
* 3 žlice arašidovega masla
* 2/3 lončka kokosove moke
* 2 žlici javorjevega sirupa
* 1/4 lončka pirine bele moke
* 2 žlice kokosovega olja
* voda
* ščep soli
Čokoladni preliv:
* 2 žlici presnega kakava
* 3 žlice rastlinskega mleka
* 2 žlici javorjevega sirupa
* 2 žlici kokosovega olja
 
OPIS POSTOPKA: Izkoščiščene dateljne namočimo v vročo vodo. Lonček pirinih kosmičev, arašide, pirino moko, kokosovo moko in ščep soli na kratko sprocesiramo v multipraktiku. Posebaj v multipraktiku sprocesiramo dateljne z vodo (po občutku), da dobimo ven pasto. Približno 1/3 lončka pirinih kosmičev in kakšno pest arašidov prihranimo, saj jih bomo za doseg hrustljavosti v zmes dodali kasneje.
 
Pri majhnem plinu gladko stopimo kokosovo olje in arašidovo maslo. Odstavimo s plina in dodajmo k zmesi v multipraktiku. Dodamo še javorjev sirup, preostale pirine kosmiče in arašide ter čisto malo vode. Vse skupaj dobro premešamo nato pa zmes enakomerno razporedimo po manjšem pekaču.
 
Pečemo na 165°C  v vnaprej segreti pečici, 15-20 min oz. toliko časa, da se robovi zlato-rjavo obarvajo. Preden poljubno razrežemo ploščice, pustimo, da se te dodobra ohladijo. Zadnji korak je čokoladni preliv, ki ga naredimo tako, da manjši lonec postavimo na večjega napolnjenega z vrelo vodo. V zgornjem loncu stopimo kokosovo maslo, rastlinsko mleko, kakav v prahu in javorjev sirup. Ploščice prelijemo s pravkar narejeno čokolado, po želji pa lahko dodamo še koščke kokosa ali maline za svežino.

Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 35 min
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc

 

   Izkoščiščene dateljne namočimo v vročo vodo. Lonček pirinih kosmičev, arašide, pirino moko, kokosovo moko in ščep soli na kratko sprocesiramo v multipraktiku. Posebaj v multipraktiku sprocesiramo dateljne z vodo (po občutku), da dobimo ven pasto. Približno 1/3 lončka pirinih kosmičev in kakšno pest arašidov prihranimo, saj jih bomo za doseg hrustljavosti v zmes dodali kasneje.   Pri majhnem plinu gladko stopimo kokosovo olje in arašidovo maslo. Odstavimo s plina in dodajmo k zmesi v multipraktiku. Dodamo še javorjev sirup, preostale pirine kosmiče in arašide ter čisto malo vode. Vse skupaj dobro premešamo nato pa zmes enakomerno razporedimo po manjšem pekaču.   Pečemo na 165°C  v vnaprej segreti pečici, 15-20 min oz. toliko časa, da se robovi zlato-rjavo obarvajo. Preden poljubno razrežemo ploščice, pustimo, da se te dodobra ohladijo. Zadnji korak je čokoladni preliv, ki ga naredimo tako, da manjši lonec postavimo na večjega napolnjenega z vrelo vodo. V zgornjem loncu stopimo kokosovo maslo, rastlinsko mleko, kakav v prahu in javorjev sirup. Ploščice prelijemo s pravkar narejeno čokolado, po želji pa lahko dodamo še koščke kokosa ali maline za svežino. Dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.