Zdrave granola ploščice z arašidovim maslom in čokolado

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.5)
Št. ocen: 4

SESTAVINE: 
Ploščice:
* 12 datljev
* 1 1/3 lončka pirinih kosmičev
* 1/3 lončka arašidov
* 3 žlice arašidovega masla
* 2/3 lončka kokosove moke
* 2 žlici javorjevega sirupa
* 1/4 lončka pirine bele moke
* 2 žlice kokosovega olja
* voda
* ščep soli
Čokoladni preliv:
* 2 žlici presnega kakava
* 3 žlice rastlinskega mleka
* 2 žlici javorjevega sirupa
* 2 žlici kokosovega olja
 
OPIS POSTOPKA: Lonček pirinih kosmičev, arašide, pirino moko, kokosovo moko in ščep soli na kratko sprocesiramo v multipraktiku. Približno 1/3 lončka pirinih kosmičev in kakšno pest arašidov prihranimo, saj jih bomo za doseg hrustljavosti v zmes dodali kasneje.
 
Pri majhnem plinu gladko stopimo kokosovo olje in arašidovo maslo. Odstavimo s plina in dodajmo k zmesi v multipraktiku. Dodamo še javorjev sirup, preostale pirine kosmiče in arašide ter čisto malo vode. Vse skupaj dobro premešamo nato pa zmes enakomerno razporedimo po manjšem pekaču.
 
Pečemo na 165°C  v vnaprej segreti pečici, 15-20 min oz. toliko časa, da se robovi zlato-rjavo obarvajo. Preden poljubno razrežemo ploščice, pustimo, da se te dodobra ohladijo. Zadnji korak je čokoladni preliv, ki ga naredimo tako, da manjši lonec postavimo na večjega napolnjenega z vrelo vodo. V zgornjem loncu stopimo kokosovo maslo, rastlinsko mleko, kakav v prahu in javorjev sirup. Ploščice prelijemo s pravkar narejeno čokolado, po želji pa lahko dodamo še koščke kokosa ali maline za svežino.

Dober tek!

ČAS PRIPRAVE:
 35 min
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc

 

SESTAVINE: Ploščice:* 12 datljev* 1 1/3 lončka pirinih kosmičev* 1/3 lončka arašidov* 3 žlice arašidovega masla* 2/3 lončka kokosove moke* 2 žlici javorjevega sirupa* 1/4 lončka pirine bele moke* 2 žlice kokosovega olja* voda* ščep soliČokoladni preliv:* 2 žlici presnega kakava* 3 žlice rastlinskega mleka* 2 žlici javorjevega sirupa* 2 žlici kokosovega olja   OPIS POSTOPKA: Lonček pirinih kosmičev, arašide, pirino moko, kokosovo moko in ščep soli na kratko sprocesiramo v multipraktiku. Približno 1/3 lončka pirinih kosmičev in kakšno pest arašidov prihranimo, saj jih bomo za doseg hrustljavosti v zmes dodali kasneje.   Pri majhnem plinu gladko stopimo kokosovo olje in arašidovo maslo. Odstavimo s plina in dodajmo k zmesi v multipraktiku. Dodamo še javorjev sirup, preostale pirine kosmiče in arašide ter čisto malo vode. Vse skupaj dobro premešamo nato pa zmes enakomerno razporedimo po manjšem pekaču.   Pečemo na 165°C  v vnaprej segreti pečici, 15-20 min oz. toliko časa, da se robovi zlato-rjavo obarvajo. Preden poljubno razrežemo ploščice, pustimo, da se te dodobra ohladijo. Zadnji korak je čokoladni preliv, ki ga naredimo tako, da manjši lonec postavimo na večjega napolnjenega z vrelo vodo. V zgornjem loncu stopimo kokosovo maslo, rastlinsko mleko, kakav v prahu in javorjev sirup. Ploščice prelijemo s pravkar narejeno čokolado, po želji pa lahko dodamo še koščke kokosa ali maline za svežino. Dober tek! ČAS PRIPRAVE: 35 minRECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc Lonček pirinih kosmičev, arašide, pirino moko, kokosovo moko in ščep soli na kratko sprocesiramo v multipraktiku. Približno 1/3 lončka pirinih kosmičev in kakšno pest arašidov prihranimo, saj jih bomo za doseg hrustljavosti v zmes dodali kasneje.   Pri majhnem plinu gladko stopimo kokosovo olje in arašidovo maslo. Odstavimo s plina in dodajmo k zmesi v multipraktiku. Dodamo še javorjev sirup, preostale pirine kosmiče in arašide ter čisto malo vode. Vse skupaj dobro premešamo nato pa zmes enakomerno razporedimo po manjšem pekaču.   Pečemo na 165°C  v vnaprej segreti pečici, 15-20 min oz. toliko časa, da se robovi zlato-rjavo obarvajo. Preden poljubno razrežemo ploščice, pustimo, da se te dodobra ohladijo. Zadnji korak je čokoladni preliv, ki ga naredimo tako, da manjši lonec postavimo na večjega napolnjenega z vrelo vodo. V zgornjem loncu stopimo kokosovo maslo, rastlinsko mleko, kakav v prahu in javorjev sirup. Ploščice prelijemo s pravkar narejeno čokolado, po želji pa lahko dodamo še koščke kokosa ali maline za svežino. Dober tek!
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek