Zdrave granola ploščice z arašidovim maslom in čokolado
SESTAVINE:
Ploščice:
* 12 datljev
* 1 1/3 lončka pirinih kosmičev
* 1/3 lončka arašidov
* 3 žlice
arašidovega masla
* 2/3 lončka kokosove moke
* 2 žlici javorjevega sirupa
* 1/4 lončka pirine bele moke
* 2 žlice
kokosovega olja
* voda
* ščep soli
Čokoladni preliv:
* 2 žlici presnega kakava
* 3 žlice rastlinskega mleka
* 2 žlici javorjevega sirupa
* 2 žlici
kokosovega olja
OPIS POSTOPKA: Izkoščiščene dateljne namočimo v vročo vodo. Lonček pirinih kosmičev, arašide, pirino moko, kokosovo moko in ščep soli na kratko sprocesiramo v multipraktiku. Posebaj v multipraktiku sprocesiramo dateljne z vodo (po občutku), da dobimo ven pasto. Približno 1/3 lončka pirinih kosmičev in kakšno pest arašidov prihranimo, saj jih bomo za doseg hrustljavosti v zmes dodali kasneje.
Pri majhnem plinu gladko stopimo kokosovo olje in arašidovo maslo. Odstavimo s plina in dodajmo k zmesi v multipraktiku. Dodamo še javorjev sirup, preostale pirine kosmiče in arašide ter čisto malo vode. Vse skupaj dobro premešamo nato pa zmes enakomerno razporedimo po manjšem pekaču.
Pečemo na 165°C v vnaprej segreti pečici, 15-20 min oz. toliko časa, da se robovi zlato-rjavo obarvajo. Preden poljubno razrežemo ploščice, pustimo, da se te dodobra ohladijo. Zadnji korak je čokoladni preliv, ki ga naredimo tako, da manjši lonec postavimo na večjega napolnjenega z vrelo vodo. V zgornjem loncu stopimo kokosovo maslo, rastlinsko mleko, kakav v prahu in javorjev sirup. Ploščice prelijemo s pravkar narejeno čokolado, po želji pa lahko dodamo še koščke kokosa ali maline za svežino.
Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 35 min
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc
Komentarji (0)