Domače proteinske ploščice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Domače proteinske ploščice

Ker sem sama velikokrat zelo na tesnem s časom, se na poti pogosto poslužujem proteinskih čokoladk. Ker so vse te ploščice (na žalost) precej nezdrave in polne umetnih sladil, poleg vsega pa še cenovno precej drage (od 2€ dalje na kos) sem se odločila, da si jih doma naredim kar sama. Iz recepta dobimo 8 proteinskih ploščic: vsaka vsebuje cca 90 kCal, od tega 10g beljakovin in 10g OH. Priporočen dnevni vnos je 2 ploščici. Pa si poglejmo recept:

SESTAVINE
(za 8 ploščic):
* 80g moke iz navadnih ovsenih kosmičev (80g kosmičev v blenderju zmiskamo do teksture moke)
* 2 merici proteinskega/beljakovinskega šejka (okus po želji, priporočamo vanilijo)
* 2 žlički kakava
* ščepec soli
* pol žličke sode bikarbone
* cimet po želji
* 4 beljaki
* 150g zrelih banan, pretlačenih z vilico
* 110 ml vode


Kot vidite v receptu ni moke, saj sta že proteinski šejk in banana sama po sebi dovolj sladka. Če imate neslajen proteinski šejk, lahko dodate malo eritritola.

OPIS POSTOPKA:
1.Pečico segrejemo na 175°C
2. V posodi zmešamo najprej suhe sestavine (kosmiče, šejk, kakav, sol, soda, cimet)
3. V drugi posodi zmešamo beljake, banano in vodo.
4. Mokro mešanico prilijemo suhi in dobro premešamo z mešalcem.
5. Mešanico prelijemo v majhen pekač - približno polovična verzija navadnega podolgovatega (glej sliko). Jaz na tem mestu dodam še nekaj zamrznjenih borovnic, saj imam rada sadni okus. Ta korak je popolnoma neobvezen.
6. Ploščice postavimo v pečico za 15-20 minut. Po 15 minutah v testo zapičimo zobotrebec, če je čist, so ploščice pečene. Če ne, pustimo še nadaljnih nekaj minut, a ne več kot 20.
7. Pustimo, da se ohladi in šele potem narežemo na 8 koščkov. Ploščice zdržijo pokrite v "zrakotesni" "taprver" posodi cca 1 teden.


AVTOR: Nataša Ravnikar

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.