Domače proteinske ploščice

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.2)
Št. ocen: 5

Ker sem sama velikokrat zelo na tesnem s časom, se na poti pogosto poslužujem proteinskih čokoladk. Ker so vse te ploščice (na žalost) precej nezdrave in polne umetnih sladil, poleg vsega pa še cenovno precej drage (od 2€ dalje na kos) sem se odločila, da si jih doma naredim kar sama. Iz recepta dobimo 8 proteinskih ploščic: vsaka vsebuje cca 90 kCal, od tega 10g beljakovin in 10g OH. Priporočen dnevni vnos je 2 ploščici. Pa si poglejmo recept:Domace-proteinske-ploscice

SESTAVINE
(za 8 ploščic):
* 80g moke iz navadnih ovsenih kosmičev (80g kosmičev v blenderju zmiskamo do teksture moke)
* 2 merici proteinskega/beljakovinskega šejka (okus po želji, priporočamo vanilijo)
* 2 žlički kakava
* ščepec soli
* pol žličke sode bikarbone
* cimet po želji
* 4 beljaki
* 150g zrelih banan, pretlačenih z vilico
* 110 ml vode
Kot vidite v receptu ni moke, saj sta že proteinski šejk in banana sama po sebi dovolj sladka. Če imate neslajen proteinski šejk, lahko dodate malo Stevie.

OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 175°C.
1. V posodi zmešamo najprej suhe sestavine (kosmiče, šejk, kakav, sol, soda, cimet)
2. V drugi posodi zmešamo beljake, banano in vodo.
3. Mokro mešanico prilijemo suhi in dobro premešamo z mešalcem.
4. Mešanico prelijemo v majhen pekač - približno polovična verzija navadnega podolgovatega (glej sliko). Jaz na tem mestu dodam še nekaj zamrznjenih borovnic, saj imam rada sadni okus. Ta korak je popolnoma neobvezen. Ploščice postavimo v pečico za 15-20 minut. Po 15 minutah v testo zapičimo zobotrebec, če je čist, so ploščice pečene. Če ne, pustimo še nadaljnih nekaj minut, a ne več kot 20. 5. Pustimo, da se ohladi in šele potem narežemo na 8 koščkov. Ploščice zdržijo pokrite v "zrakotesni" "taprver" posodi cca 1 teden.

AVTOR: Nataša Ravnikar

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek