Veganski marmorni kolač
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Veganski marmorni kolač

SESTAVINE:
* 3 žlice kakava v prahu + 4 žlice tople vode
* 120 g tofuja
* 200 ml sojinega mleka
* 1 žlica jabolčnega kisa
* 2 skodelici bele moke
* 2 žlici koruznega škroba
* 1 žlička pecilega praška
* 1/2 žličke sode bikarbone
* 1/2 žličke soli
* 1 + 1/3 skodelice sladkorja
* 1 vanilijev sladkor
* 1/2 skodelice margarine
* 3 žlice sončničnega olja

Glazura:
* 1 skodelica temne čokolade
* 1 skodelica kokosovega mleka iz pločevinke
* Pest orehov

Opis postopka: Tofu, sojino mleko in jabolčni kis damo v blender in zmiskamo do gladkega. V drugi posodi zmešamo moko, škrob, pecilni prašek, sodo bikarbono ter sol, sladkor in vanilijev sladkor. Dodamo stopljeno margarino in olje, nato pa vmešamo še pripravljene mokre sestavine. Maso razpolovimo in v eno polovico vmešamo kakav v prahu zmešan s toplo vodo. Testo izmenično vlivamo v namaščen pekač in pečemo 60 minut na 180 stopinj celzija. Za čokoladno glazuro segrejemo kokosovo mleko in v njem raztopimo koščke temne čokolade. Dobro premešamo in postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro. Pečen kolač najprej dobro ohladimo, nato pa polijemo z čokoladno glazuro in potresemo z orehi.

ČAS PRIPRAVE: 1 ura + 30 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin

* 3 žlice kakava v prahu + 4 žlice tople vode * 120 g tofuja * 200 ml sojinega mleka * 1 žlica jabolčnega kisa * 2 skodelici bele moke * 2 žlici koruznega škroba * 1 žlička pecilega praška * 1/2 žličke sode bikarbone * 1/2 žličke soli* 1 + 1/3 skodelice sladkorja * 1 vanilijev sladkor * 1/2 skodelice margarine * 3 žlice sončničnega olja Glazura: * 1 skodelica temne čokolade* 1 skodelica kokosovega mleka iz pločevinke * Pest orehov Tofu, sojino mleko in jabolčni kis damo v blender in zmiskamo do gladkega. V drugi posodi zmešamo moko, škrob, pecilni prašek, sodo bikarbono ter sol, sladkor in vanilijev sladkor. Dodamo stopljeno margarino in olje, nato pa vmešamo še pripravljene mokre sestavine. Maso razpolovimo in v eno polovico vmešamo kakav v prahu zmešan s toplo vodo. Testo izmenično vlivamo v namaščen pekač in pečemo 60 minut na 180 stopinj celzija. Za čokoladno glazuro segrejemo kokosovo mleko in v njem raztopimo koščke temne čokolade. Dobro premešamo in postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro. Pečen kolač najprej dobro ohladimo, nato pa polijemo z čokoladno glazuro in potresemo z orehi.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.