Presno arašidova torta po Malincino
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presno arašidova torta po Malincino

Torto sem spekla svojemu dragemu za rojstni dan. Recept si je izbral sam, jaz pa sem ga malo prilagodila. Tortica je pripravljena iz samih malincinih sestavin, no razen banan. :) Enostavna za pripravo in najpomembneje, brez dodanega sladkorja.

SESTAVINE: 
Osnova:
* 150g mešanice semen (sončnice, sezam, lan)
* 100g mletih mandljev
* 150g izkoščičenih datljev
* 4 žlice kokosovega olja
* 2 žlici surovega kakava v prahu
Nadev:
* 4 banane
* 4 velike žlice arašidovega masla
* 4 velike žlice kokosovega olja

OPIS POSTOPKA: Čez noč namočimo datlje v vodi. V blenderju zmeljemo semena in mandlje. Jaz semena zmeljem v Braun Jug blender, ki jih res odlično zmelje. Semenom dodamo namočene datlje, kokosovo olje, surov kakav in še enkrat vse sestavine dobro zmešamo. Maso, ki je osnova torte damo v okrogli pekač in z žlico poravnamo. Osnovo pustimo 1 uro stati v hladilniku, da se strdi. Pripravimo še nadev v blenderju ali multipraktiku. Olupimo banane, jih narežemo na kolobarje, dodamo arašidovo maslo, kokosovo olje in malo vode. Vse skupaj zmiksamo in prelijemo na ohlajeno osnovo. Pripravljeno torto postavimo še za 2-3 ure na hladno. Po želji jo pred serviranjem okrasimo s kakavom, arašidi, kokosom ali svečkami.
Ker nimam stojala za torto, sem jo postavila ker na Braun mešalnik FP5160 - včasih se je pač treba znajti :)


ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana

 

  Čez noč namočimo datlje v vodi. V blenderju zmeljemo semena in mandlje. Jaz semena zmeljem v Braun Jug blender, ki jih res odlično zmelje. Semenom dodamo namočene datlje, kokosovo olje, surov kakav in še enkrat vse sestavine dobro zmešamo. Maso, ki je osnova torte damo v okrogli pekač in z žlico poravnamo. Osnovo pustimo 1 uro stati v hladilniku, da se strdi. Pripravimo še nadev v blenderju ali multipraktiku. Olupimo banane, jih narežemo na kolobarje, dodamo arašidovo maslo, kokosovo olje in malo vode. Vse skupaj zmiksamo in prelijemo na ohlajeno osnovo. Pripravljeno torto postavimo še za 2-3 ure na hladno. Po želji jo pred serviranjem okrasimo s kakavom, arašidi, kokosom ali svečkami. Ker nimam stojala za torto, sem jo postavila ker na Braun mešalnik FP5160 - včasih se je pač treba znajti :)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.