VIDEO: Browniji s kakijem
Vsem dobro znani čokoladni browniji – tokrat v jesenski različici – z dodanimi kakiji in ščepcem cimeta za tisto pravo, čarobno noto dišeče jeseni. 
SESTAVINE:
 * 250 g masla
 * 240 g temne čokolade
 * 200 g kokosovega sladkorja
 * ščep cejlonskega cimeta
 * 4 jajca
 * 2 kakija
 * 160 g moke
 * 80 g presnega kakava v prahu
 * ščep soli 
OPIS POSTOPKA: Temno čokolado in kokosov sladkor raztopimo v toplem maslu in malenkost počakamo, da se mešanica ohladi. V stopljeno mešanico (kokosov sladkor se ne bo raztopil do konca, a nič za to) damo cimet, sol in postopoma po eno jajce, kar pomeni, da z metlico postopoma dobro vmešamo vsakega posebej. Dodamo olupljena in na kocke narezana kakija.
 Nazadnje skozi cedilnik presejemo moko in kakav in gladko zmešamo.
 Testo vlijemo v namaščen pekač in pečemo približno 40 minut pri 175 °C.
 Jesenske brownije postrežemo tople ali hladne.
 
 
 
                                     
                                 
                                 
                                
 
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                            



.png)
 
  
Komentarji (0)