Torta LCHF čokoladne sanje
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Torta LCHF čokoladne sanje

Priporočamo, da čokoladno kremo pripravite 1 dan preden boste delali torto.



Sestavine za kokosov biskvit:

* 2 beljaka

* 50g grobe kokosove moke oz. nastrganega kokosa

* 25g sladila eritritol 



Sestavine za mandljev biskvit:

* 2 beljaka

* 50g mletih mandljev ali mandljeve moke

* 1 žlička 100% kakava

* 25g sladila eritritol 



Sestavine za čokoladno kremo:

* 500ml tekoče sladke smetane

* 200g temne čokolade



Sestavine za čokoladni obliv:

* 50g temne čokolade (vsaj 70%) ali 100% kakava v prahu

* 50g masla



Sestavine za mandljev krokant:

* 2 žlici mandljevih lističev

* pol žlice sladila eritritol 



Sestavine za raffaello kroglice:

* 100g nastrganega kokosa oz. grobo mlete kokosove moke

* 30g sladila eritritol

* 100 ml tekoče sladke smetane (nesladkane)

* 25g zmehčanega masla

* nastrgan kokos za valjanje kroglic



OPIS POSTOPKA:

Čokoladna krema: Tekočo smetano segrejemo skoraj do vretja, odstavimo in vanjo dodamo sesekljano temno čokolado. Previdno premešamo, dokler se ne raztopi, prelijemo v posodo za stepanje in dobro ohladimo (najbolje čez noč v hladilniku). Ohlajeno čokoladno smetano stepemo z mešalcem na metlice v trdo kremo.



Biskvit - kokosov in mandljev: Beljaka stepemo v trd sneg, dodamo eritritol in z leseno kuhalnico vmešamo grobo kokosovo moko. Biskvit pečemo v okroglem pekaču obloženim s peko papirjem (cca 15 cm premera) 12 minut na 180 stopinj. Na enak način pripravimo tudi mandljev biskvit. Biskvita ohladimo. Na pladenj ali krožnik damo kokosov biskvit in premažemo s čokoladno kremo, nato prekrijemo z mandljevim biskvitom. Za lepo obliko si lahko pomagamo s tortnim obodom. Torto damo za nekaj ur v hladilnik.



Rafaelo kroglice: Vse sestavine zmešamo skupaj in maso postavimo v hladilnik za 1 uro. Nato oblikujemo kroglice, na sredino lahko dodamo mandelj in povaljamo v nastrganemu kokosu.



Mandljev krokant: Mandljev krokant pripravimo tako, da sladilo eritritol na kuhalni plošči v posodi segrevamo toliko časa, da se stopi, dodamo mandlje v lističih in mešamo, dokler ne začne temnet - pozor, hitro se nam lahko zažgejo.



Čokoladni obliv: Nad parno kopeljo stopimo maslo in temno čokolado. Premešamo in prelijemo čez torto s pomočjo žlice. Počakamo, da se malo strdi, nato torto okrasimo s kroglicami in mandljevimi lističi. Torto za nekaj časa postavimo v hladilnik in nato postrežemo.



ČAS PRIPRAVE: 2 uri dela + čakanje :)

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.